Selim SONKAYA/ÇELİKHAN (Adıyaman), () - ADIYAMAN'ın Çelikhan İlçesi'nde yapımı devam eden inşaatta 43 kırlangıcın yuva yapması nedeniyle yavrular çıkana kadar çalışmalar durduruldu.
Çelikhan'da yaşayan Mehmet Temiz'e ait olan bir benzin istasyonuna idari bina olarak kullanılmak üzere 2 katlı inşaat yapımına başlandı. Çalışmalar sırasında 43 kırlangıç, inşaatın 2'nci katına yuva yaptı. Kuşların yuva yaptığını gören işçiler ise durumu inşaat sahibine bildirdi. İnşaat sahibi Mehmet Temiz, yaptığı incelemede, kırlangıçların yumurtalarına zarar gelebileceğini düşünerek çalışmaların durdurulması talimatını verdi.
Yumurtalardan kuşlar çıkana kadar inşaattaki çalışmaları durdurduğunu söyleyen Temiz, "Yaklaşık 15- 20 gün önce akaryakıt istasyonumuzun bitişiğinde ek bir bina yaptık. İnşaat binamızda sıva ve badana yapıldıktan sonra bir sabah kalktığımızda burada kuşların 43 tane yuva yaptıklarını ve hepsinin de içinde kuşların yumurta bırakıp kuluçkaya yattıklarını gördük. Bu saatten sonra mecburen kuşların yumurtadan çıkıp kendi başlarına uçabilecekleri bir döneme kadar inşaatımıza ara verdik. Memleketimizde ilk defa bu kadar kırlangıcın bir arada yuva yaptıklarını gördüm. Bizler de bu yuvalara zarar gelmemesi için gözümüz gibi bakıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI