Mustafa TURAPOĞLU/ TOKAT,()-TOKAT'ta böbrek yetmezliği hastası 63 yaşındaki Dursun Öz, eşi 58 yaşındaki Hatice Öz'ün böbreği ile hayata tutundu.
Kent merkezi Yeni Mahalle'de yaşayan ve 40 yıldır bakkal işleten 2 çocuk babası Dursun Öz, geçen yıl hac vazifesini yerine getirmek için sağlık kontrolü için hastaneye gitti. Hastanede yapılan kontrolde Öz'ün iki böbreğinin çalışmadığı tespit edildi. Doktorların bu tespitine inanmayan Dursun Öz, hacca gitti. Ancak hacda rahatsızlığını hisseden Dursun Öz, Tokat'a geldikten sonra akrabalarının bulunduğu İstanbul'a giderek burada bir kez daha muayene oldu. Yapılan incelemede iki böbreğinin çalışmadığını bir kez daha öğrenen Öz'e, doktorlar diyaliz ve böbrek nakli önerdi. Diyalize girmek istemeyen Dursun Öz'e eşi Hatice Öz kendi böbreklerinden birini vermeye karar verdi. Yapılan doku testinde böbreğini verebileceği tespit edildi. Yaklaşık 2 ay önce İstanbul'da özel bir hastanede yapılan operasyonla Hatice Öz'ün bir böbreği eşine nakledildi. 
"BAYRAM HEDİYESİ OLDU"
Hacca gitmek için muayene olurken durumu öğrendiğini ancak o zamana kadar bir rahatsızlık hissetmediği için buna inanmadığını söyleyen Dursun Öz, hac dönüşü bir kez daha muayene olduğunda doktorların aynı teşhisi koyduklarını belirterek, ''Ben 'diyalize girmek yerine ölmeyi tercih ederim' dedim. Eşim de buna dayanamadı ve bana böbreğinin birini verdi. Şimdi çok şükür iyiyim. Bu bana bayram hediyesi oldu" dedi. 2 çocuk annesi Hatice Öz ise 41 yıllık eşinin hasta olmasının kendisini çok üzdüğünü belirterek, "Doktorlar karar verip, 'ya diyalize girecek ya nakil olacak' deyince bende nakil yapılmasını istedim. Buradaki sağlık ocağına gidip kanımın eşime uyuştuğunu öğrendim. Dükkanı kapatıp İstanbul'a gittim. Hastanede bir süre bekledikten sonra doktorlar nakil yapmaya karar verdi. Ardından hastaneye yattık. İmzaladığımız kağıtlarda felç olma, ölme riski  olduğu yazıyordu. Bunları okuyunca eşim 'Valizi al kaç git, ben ölmeye razıyım' dedi. Bende kabul etmeyerek, 'Ne olursa olsun böbreğimi vereceğim' dedim. Gözümün önünde eşimin acı çekmesini istemezdim, dayanamazdım. Böbreğimi verdim. Şimdi çok mutluyum" diye konuştu. 

FOTOĞRAFLI