Recep DEMİRCİ/ERZİNCAN, )- ERZİNCAN'da 40 yıl İl Genel Meclis üyeliği yapan 82 yaşındaki Şerafettin Özer, 30 Mart yerel seçimlerinde bu kez köyüne muhtar oldu. Muhtarlığı eşinden devralan Özer, seçimlerin ardından yıllarca geldiği İl Genel Meclis Salonunda Vali Abdurrahman Akdemir tarafından plaketle onurlandırıldı.
Kente 160 kilometre uzaklıktaki Kemaliye İlçesi'nden 1974 yılında bağımsız İl genel meclis üyesi seçilen evli ve 3 çocuk babası Şerafettin Özer, daha sonra iki dönem ANAP, iki dönem Refah Partisi ve 3 dönemde AK Partiden İl Genel Meclis Üyesi seçildi. 40 yıl boyunca her ay yapılan meclis ve 5 gün süren komisyon toplantıları için karayolu ve trenle kente gelen Şerafettin Özer, 30 Mart yerel seçimlerinde bu kez köyüne muhtar adayı oldu. Kemaliye İlçesi'ne bağlı 50 hanelik Şahinler Köyü'nde geçen dönem muhtar adayı çıkmaması üzerine 5 yıl boyunca eşi Sabahat Özer bu görevi sürdürdü. Köyde 30 Mart’ta yeniden aday çıkmaması üzerine bu kez Şerafettin Özer muhtar oldu.
Yarım asra yaklaşan İl Genel Meclis görevinin ardından yıllarca görev yaptığı meclise gelen Şerafettin Özer, Vali Abdurrahman Akdemir’i kapıda karşıladıktan sonra Meclis Toplantı Salonuna geçti. Vali Abdurrahman Akdemir, Şerafettin Özer’in en kıdemli il genel meclis üyesi olduğunu belirterek, şöyle dedi:
"Kendisi bir ömür denecek 40 yıl boyunca Kemaliye ilçemizin il genel meclis üyesi olarak hizmet verdi. Bu sene artık 'yeter' dedi. Ama hizmete köy muhtarı olarak devam edecek. Bizde 40 yılı aşkın süredir ilçesini büyük bir şeref ve onurla temsil eden ilçenin sorunlarını çözme noktasında aracılık eden, ilçesinin, ilin ve insanların gönlünü kazanan Şerafettin amcaya teşekkür ediyoruz. İnşallah diğer il genel meclis üyelerimiz içinde model olur." 
Vali Abdurrahman Akdemir ve İl Genel meclis Başkanı Ünal Tuygun’un elinden hizmet anısına birer plaket verdi. Kemaliye Erzincan arasındaki 360 virajı kar, yağmur demeden geçtiğini söyleyen Şerafettin Özer, görevini ihmal etmemek için zaman zaman o yolları yaya bile geçtiğini anlattı. Verilen hizmeti layıkı ile yerine getirdiğine inandığını söyleyen Özer, şöyle konuştu:
"Köye muhtar bulamadığımız için 40 yılın ardından bu göreve getirildim. Uzun süre İl Genel Meclis üyeliği yapmama rağmen köyüme su götüremedim. Yıllarca başkaları için kullandığım 'Yanıyorsun' kelimesini bu kez kendime kullanıyor ve diyorum ki, 'Kar yağmur demiyorsun, Erzincan'daki toplantılara katılmak için koşturuyorsun. Ama kendi köyüne de 40 yıldır su götürtemediğin içinde yanıyorsun" dedi. Özer bu şiiri ile salondakileri güldürdü.

RD(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)