Murat ARISOY/AFYONKARAHİSAR, () - AFYONKARAHİSAR Orman İşletme Müdürlüğü ile Fidanlık Müdürlüğü'ne 6 aylığına alınacak 40 mevsimlik işçi kadrosu için 3 bin 340 kişi başvurdu. Mevsimlik işçilerin belirlendiği kurayı gerçekleştiren Afyonkarahisar 6'ncı Noteri Adem Albayrak, mevsimlik işçilik için başvuranlara Soma'daki maden kazasını hatırlatarak "Hakkınızda hayırlısı olsun" dedi.
Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürlüğü ile Afyonkarahisar Fidanlık Müdürlüğü'ndeki 40 mevsimlik personel için 3 bin 340 kişi başvuru yaptı. 9 kişilik B sınıfı ehliyete sahip yangına ilk müdahale personeli kontenjanı için 1337, 8 kişilik C sınıfı ehliyete sahip yangına ilk müdahale personeli kontenjanı için 996 kişi başvurdu. Açık kontenjanlar arasında dozer operatörü, greyder operatörü, aşçı, su tesisatçısı, elektrik tesisatçısı, ekskavatör operatörünün de bulunduğu belirtildi.
HAKKINIZDA HAYIRLISI OLSUN
Mevsimlik işçiler için kura çekimi Orman İşletme Müdürlüğü tesislerinde gerçekleştirildi. Kura çekimi sırasında konuşan Afyonkarahisar 6'ncı Noteri Adem Albayrak, kuranın şeffaf bir şekilde çekileceğini kaydetti. Albayrak, şöyle konuştu:
"Bugün mevsimlik, 5 ay 29 gün çalışacak arkadaşlarımızın çekilişini yapacağız. Ben noter olarak bu kadar kalabalık kişiden çok az kişiyi seçeceğim için biraz sıkıntılıyım ama size şans dilemekten başka elimden bir şey gelmez. Şansınız bol olsun. Hakkınızda hayırlısı olsun. Düşünün, dün akşam haberlerde izledim. Bir kişi, 'Oğlumun madene girmesi için torpil yaptım' diyor. Düşünebiliyor musunuz? 'Keşke, beni reddetselerdi, oğlumu madene elimle soktum' diyor. Her şeyden önce hakkınızda hayırlısı olsun. Şerefim, namusum ve evlatlarımın üzerine yemin ediyorum hata olabilir ama hile olmaz. Şimdiden hakkınızı helal edin."
ÖNCE KURA, SONRA MÜLAKAT
Afyonkarahisar Orman İşletme Müdürü Metin Kalyoncu da kura çekimi hakkında bilgi verdi. Kura ile belirlenen kişilerin daha sonra mülakata gireceklerini hatırlatan Kalyoncu, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim işleyiş alanında kamu sektöründe alınacak işçilerin hepsi İş-Kur vasıtasıyla yapılmakta. 28 Orman İşletme, 12 de Fidanlık Müdürlüğü için sayılarımızı bildirdik. Biz bu listelerin hepsini şeffaf bir biçimde, noter huzurunda tespit ediyoruz. 120 asil, 120 de yedek olmak üzere tespit ediliyor. Bu personel daha sonra mülakata girecek. 1500 liranın üzerinde bir ücret alacaklar. Personelimizi 6 ay istihdam edebiliyoruz."
6 AYLIK MUTLULUK
Kura çekiminde adı ilk okunan Halil Keskin de sonuçtan mutlu olduğunu söyledi. Keskin, "Kurada ilk benim ismim çıktı. İşim yoktu, 6 ay burada çalışmak istiyorum. Bu işten sonra da daha güzel bir işim olsun istiyorum" dedi.

MA(SU/AAA) (FOTOĞRAFLI)