Özgür ALTUNCU - Taner YENER/İSTANBUL, () İSTANBUL Boğazı'nın Karadeniz girişinde inşaatı devam eden 3. Köprüde her iki yakada kulelerin yüksekliği eşitlendi. Hem Avrupa hem de Anadolu yakasında köprünün ayaklarını oluşturacak kulelerin yüksekliği 198 metreye ulaştı. Sarıyer Garipçe ile Beykoz Poyrazköy arasında inşaatı devam eden 3. Köprü inşaatında Karayolları Genel Müdürlüğü'nün açıklamasına göre her iki yakada da kayar kalıp sistemi sökülerek, otomatik tırmanır kalıp sistemine geçiş çalışmalarına başlandı.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDİYOR
Aynı açıklama da, bugüne kadar yapılan çalışmalar kapsamında 17,6 milyon metreküp kazı, 6,6 milyon metreküp dolgu çalışması yapıldığı, 59 menfez ile 3. Boğaz Köprüsü temel şaft kazıları ve temelleri tamamlandığı, 17 viyadük ile 15 altgeçit ve 7 üst geçitte betonarme imalatlar, kule ve ankraj bölgesi imalatları yapıldığı, ayrıca 25 menfez ile Riva ve Çamlık tünellerinde çalışmaların sürdürüldüğü bildirildi.

KULE YÜKSEKLİĞİ 198 METRE
Kule yüksekliklerinin Avrupa yakasında 198 metre, Asya yakasında da 198 metre olarak eşitlendiği, her iki yakada da kayar kalıp sistemi sökülerek, otomatik tırmanır kalıp sistemine geçiş çalışmaları devam ettiği bildirildi.

TIRMANIR KALIP SİSTEMİNE GEÇİLECEK
Karayolları Genel Müdürlüğü, 3. Boğaz Köprüsü'nün kule yüksekliğinin Avrupa yakasında 198 metre, Asya yakasında 198 metre olarak tamamlandığını, her iki yakada da kayar kalıp sistemi sökülerek, otomatik tırmanır kalıp sistemine geçiş çalışmalarının devam ettiğini bildirdi. Proje tamamlandığında Avrupa yakasındaki kulenin yüksekliği 322, Anadolu yakasındaki kulenin yüksekliği ise 318 metreyi bulacak.

ÖA (MK) (FOTOĞRAF)