İZMİT (Kocaeli), () - KOCAELİ'de 3 bin 500 öğrencinin katılımıyla 'Diş Fırçalama Rekor Denemesi' yapıldı.
Gölcük 2'nci Noteri Ergün Hüyük’ün gözetiminde gerçekleştirilen etkinliğe Kocaeli Vali Yardımcısı Aziz İnci, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, İzmit Belediyesi Başkan Yardımcısı İbrahim Bulut, Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, İl Milli Eğitim Müdürü Fehmi Rasim Çelik ve Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dulgergil katıldı.
Rekor denemesi, 4'üncü sınıflarda okuyan 3 bin 500 öğrenciyle İzmit Cephanelik Stadyumu’nda gerçekleştirildi. Rekor denemesinde öğrenciler saha içindeki yerlerini aldıktan sonra Kırıkkale Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Çoruh Türksel Dülgergil’in yönlendirmesiyle önce alt dişlerini, sonra da üst dişlerini kendilerine dağıtılan diş fırçaları ve diş macunlarıyla 2 dakika boyunca fırçaladı. Noterin de onayladığı bu denemenin, önümüzdeki yıl Guinness yetkilileri de davet edilecek yapılacağı bildirildi.
Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekiriya Özak ve Kocaeli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Hasan Aydınlık, yaptıkları açıklamalarda bu rekor denemesinin daha sonra değerlendirileceğini belirtirken, bu proje ile toplum sağlığını geliştirme açısından çok önemli olduğunu söyledi.

MB(MB/ESM) (FOTOĞRAFLI)