Turgay İPEK/ERZURUM, () - ERZURUM'daki evinden dün vinç yardımı ile çıkarıldıktan sonra tedavisi için hastaneye götürülen ancak burada solunum yetmezliği nedeniyle yaşamını yitiren 7 çocuk annesi 46 yaşındaki Nebahat Tepe'nin cenazesi, dün akşam toprağa verildi.
Aşırı kiloları nedeniyle 5 yıldır evinde yatağa mahkum yaşayan  Kronik Obstrüktif Akciğer Hastalığı (KOAH) ve astım hastası Nebahat Tepe, önceki gün fenalaşınca hastaneye kaldırılmak istendi. Ancak Tepe aşırı kiloları nedeniyle AFAD ve İtfaiye ekipleri tarafından yapılan çalışmanın ardından ancak dün öğlen saatlerinde apartmanın üçüncü katındaki evinden vinç yardımı ile alınabildi. Solunum yetersizliği çeken Nebahat Tepe, obez hastalar için özel olarak alınan ambulansa güçlükle yerleştirildi. Nebahat Tepe, Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Yakutiye Araştırma Hastanesi Acil Servisine kaldırıldı, ancak burada doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi. 
Çocukları, anneleri Nebahat Tepe'nin cenazesini bugün öğlen namazında toprağa vermeyi planlıyordu. Ancak hastane yönetimi, Nebahat Tepe'nin çocuklarına, annelerinin cenazesinin morgda konulabileceği uygun bir yer olmadığını söyledi. Bunun üzerine aile fertleri dün akşam saatlerinde Nebahat Tepe'yi yine vinç yardımı ile morgdan çıkarıp bir kamyonete koyarak götürdüğü Abdurrahman Gazi Mezarlığı'nda toprağa verdi.

FOTOĞRAFLI