BALIKESİR’in Bandırma İlçesi’nde, balıkçılar tarafından mezata getirilen ancak alıcısı çıkmayan 300 kasa sardalyanın bir kısmı vatandaşa bedava dağıtıldı, kalanı da yem fabrikalarına gönderildi.
Av mevsimi başladıktan sonra görülen balık türlerindeki çeşitlilik azalmaya başladı. Daha önce hamsi, lüfer ve palamutla limana dönen balıkçıların kısmetine son günlerde sardalya dışında balık düşmüyor. Bol yakalanan sardalyaya da alıcı çıkmayınca balıklar yem fabrikalarına gönderiliyor. Dün Bandırma Limanı'na martı sürülerini peşine takarak gelen balıkçı motorları da hamsi bekleyenleri yanılttı. Hüseyin Hemdem’in Çakırcan adlı motoruyla gittiği Bandırma’nın 10 mil açıklarında Fener Adası civarında avladığı sardalyayı getirirken oluşan görüntü görsel şölene dönüştü. Mendirekte bulunan vatandaşlar cep telefonlarıyla bol fotoğraf çekti.
Ancak, Bandırma toptancı balık haline getirilen ve mevsimi olmadığı için ilgi görmeyen 300 kasa sardalya, yanlarında poşet getiren bazı vatandaşlara bedava verildi. Kalan sardalyalar da kamyonla yem fabrikalarına gönderildi.
Bandırma perakende balık halinde çupra ve levrek gibi çiftlik balıkları 3 tanesi 10 liraya, yerli hamsi kilosu 8 liraya, yerli sardalya kilosu 5 liraya satılıyor. Balıkçılar hava şartları nedeniyle az balık geldiğini ancak çok bol olan sardalyanın da mevsimi olmadığı için tüketicilerin rağbet etmediğini söyledi.