Sezgin MADRAN/ÇİNE (Aydın), () - AYDIN'ın Karpuzlu İlçesi'ne bağlı Güney Mahallesi'nde oturan İrfan Akdağ ve ailesi, 30 yıldır evlerine elektrik bağlatamıyor. Evinin elektrik direklerine 1 kilometre uzakta olduğunu, 30 yıldır tüm başvurularına rağmen elektrik bağlatamadığını belirten İrfan Akdağ, tüpgaz lambası ışığında yaşamlarını sürdürdüklerini, 2 oğlunun da bu koşullarda üniversiteyi kazandığını söyledi.  
Karpuzlu İlçesi Güney Mahallesi, Koca Kışla Mevkisi'ndeki evlerinde elektrik kullanmadan yaşayan Akdağ ailesi, 30 yıldır tüpgaz lambası ile aydınlanıyor. Sorunun çözülebilmesi için ilgili yerlere defalarca dilekçe ile müracaat ettiğini söyleyen İrfan Akdağ şunları anlattı:
"1984 yılında buraya yerleştim. Elektriğimiz bir türlü bağlanmadı. Bu sıkıntının çözülmesi için yetkili kurumlara birkaç defa dilekçe ile müracaat ettim. Hiçbir yetkili buraya gelip ilgilenmedi. Evimin elektrik direklerine mesafesi yaklaşık bir kilometre. Tek isteğim, sesimizi birilerinin duyması."  
'SEÇİM DÖNEMİ SİYASETÇİLER GELİYOR' 
Toplam 3 konutun bulunduğu Koca Kışla Mevkisi'nin seçim döneminde birçok siyasetçi tarafından ziyaret edildiğini kaydeden Akdağ, ancak verilen sözlerin tutulmadığını dile getirdi. Seçimlerin ardından vaatlerin de unutulduğunu kaydeden İrfan Akdağ şöyle konuştu:
"Burada hayvancılık ile geçimimi sağlıyorum. İki tane kuyu var. Suyumuzu kuyudan çekerek temin ediyoruz. Yaklaşık 10 dönümlük arazim var. Elektrik olsa herşeyi yetiştirme imkanım olacak. Ama elektrik olmadığı için hiçbir şey yapamıyorum. Burayı terk etmek istesem de, başka bir yerde arazi ve evim olmadığı için ayrılamıyorum."  
TEK İSTEĞİ MAKİNEDE ÇAMAŞIR YIKAYABİLMEK
İki oğlunun da üniversiteyi kazanıp başka şehirlere gittiğini, birinin 4 yıllık turizm otelcilik, diğerinin 2 yıllık elektrik bölümünde okuduğunu belirten 50 yaşındaki Durkadın Akdağ ise, ömrünün geri kalan kısmını rahat ve huzurlu bir şekilde geçirmek istediğini söyledi. Diğer kadınlar gibi çamaşır makinesi kullanmak istediğini belirten Akdağ, "Çok yoruldum. Eskiden elimde çamaşır yıkamak zor gelmiyordu ama şimdi zor geliyor. Artık yaşlandım. Devletimizden çok şey istemiyoruz. Biz burada kendi yağımızla kavruluruz, tek istediğimiz elektriğimiz gelsin" dedi.
MUHTAR: ZAMANINDA KATILIM PAYI ÖDEMEDİLER
Güney Mahallesi Muhtarı Cavit Üstün, Akdağ Ailesi'nin evinin bulunduğu yerin köyün ana yerleşim yerine uzak ve sarp bir arazide olduğunu belirterek şunları söyledi.
"2004 yılında TEDAŞ köye elektrik bağladığında kendilerinden katılım payı istedi. İrfan Akdağ, o zaman bu parayı ödeyemeyeceğini söyleyince elektriği bağlanmadı. Daha sonra elektrik işi AYDEM'e geçti. Aile tekrar müracatta bulundu ancak bu defa da evin tapusu olmadığı için elektrik bağlamak mümkün olmadı" dedi.
FOTOĞRAFLI