MUĞLA'nın Bodrum İlçesi Turgutreis açıklarında 30 gün önce balık avlarken Yunan sahil güvenlik askerlerinin gözaltına alarak İstanköy (Kos) Adası'na götürdüğü ve adli kontrol ve kefalet ile serbest bırakarak yurt dışı yasağı koyduğu biri tutuklu 4 Türk, ilgisizliğe isyan etti. Dalış eğitmeni ve dalgıç Murat Bıçak "Türk sularında balık avlarken Yunan sahil güvenliğinin ateş açarak durdurup gözaltına aldığı ve Türk sularından Yunanistan'a getirdiği bizler ne ile suçlandığımızı dahi bilmiyoruz. Ne zaman ülkemize döneceğimizi de bilmiyoruz, bizi burada esir alarak zorunlu tatil yaptırıyorlar, bir dışişleri yetkilisi ve hükümet yetkilisi bu isyanımızı duymayacak mı?" dedi. Bıçak Twitter hesabından Bakan Bülent Arınç'a mesaj göndererek sesini duyurmak istedi.
Bodrum İlçesi'ne bağlı Turgutreis açıklarındaki Çatalada yakınlarında 1 Haziran'da 200 bin dolarlık 'Blue Angel' adlı yat ile balık avlarken Yunan sahil güvenliğinin makineli tüfek ile ateş açarak gözaltına aldığı üçü iş adamı biri beden eğitimi öğretmeni kadın 4 kişi, İstanköy Adası'nda mahkemeye çıkarıldı. Teknenin kaptanı ve AK Parti Bodrum Belediye Başkan adayı Süleyman Camuzcuoğlu'nun oğlu Kaan Camuzcuoğlu (34) tutuklanıp İstanköy Cezaevi'ne gönderilirken Murat Bıçak (34), Doğan Coşkun (35), Cangül Tör (29) iki biner euro kefalet ile serbest bırakılıp, yurtdışı yasağı konuldu. İstanköy sahilinde oturup Bodrum'u seyrederek zaman geçiren üç Türk ilgisizliğe isyan etti.
Yaşadıklarını anlatan profesyonel dalgıç ve dalış eğitmeni Murat Bıçak, "Türk sularında balık avlarken Yunan sahil güvenliğinin öldürmek amacıyla ateş açarak durdurup göz altına aldığı ve Türk sularından Yunanistan'a getirdiği bizler ne ile suçlandığımızı dahi bilmiyoruz, ne zaman ülkemize döneceğimizi de bilmiyoruz. Bizi burada esir alarak zorunlu tatil yaptırıyorlar. Bir Dışişleri yetkilisi ve hükümet yetkilisi bu isyanımızı duymayacak mı? Yunan makamlarının bizleri ne ile suçladığını ve ne zaman karar verileceğini dahi bilmiyoruz. Mahkeme ne zaman olacak, kaç ay, kaç yıl burada kalacağız kimse bir açıklama yapmıyor. Memleketimize 15 dakika mesafedeki bu adada esir alındık, süresiz zorunlu tatil yaptırıyorlar" dedi.
Olayın Çatalada'nda yaşandığını hatırlatan Murat Bıçak, kendilerine Türk sularında ateş açıldığını söyleyerek yaşadıkları mağduriyete dikkat çekti. Yunan adasında kanunsuzca rehin tutulduklarını iddia eden Bıçak, "Burnumuzun dibindeki Turgutreis'e istersek birkaç saatte yüzerek geçeriz ancak suçsuz olduğumuz için buradan kaçmayı aklımızdan bile geçirmiyoruz. Çünkü adaletin yerini bulacağına inanıyoruz" dedi. Bıçak Twitter'dan Bakan Bülent Arınç'a mesaj göndererek "Sayın Bakanım 35 gündür Yunanistan'ın Kos Adası'nda rehin tutuluyorum. Lütfen artık vatandaşınızın sesini duyun" dedi. Bıçak ve adada kalanların Bodrum'daki arkadaşları sosyal paylaşım sitesi Facebook'ta 'Yunanistan'da rehin tutulan arkadaşlarımıza özgürlük' sayfası oluşturarak yaşananları kamuoyu ile paylaşmaya başladı.

FOTOĞRAFLI