Mehmet BULUT/GAZİANTEP, () - GAZİANTEP'te düzenlenen törenle 30 bedensel engelliye tekerlekli sandalye hediye edildi. Törene katılan AK Parti Milletvekili ve Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatma Şahin, herkesin engelli adayı olduğunu ifade ederken, engellilerin yaşamını kolaylaştırmak için çalıştıklarını ve çalışmaya devam edeceklerini söyledi.
Gaziantep Sakatlar Derneği tarafından düzenlenen kampanya kapsamında toplanan mavi kapaklar ile 30 tekerlekli sandalye alındı. Alınan sandalyeler bugün düzenlenen tören ile 30 engelliye hediye edildi. Tekerlekli sandalyelerin teslim edildiği törene AK Parti Gaziantep Milletvekili ve Büyükşehir Belediye Başkan adayı Fatma Şahin, AK Parti Gaziantep Milletvekili Halil Mazıcıoğlu, Sakatlar Derneği Başkanı Hulusi Kalender ile engelliler katıldı. Törende konuşan Dernek Başkanı Hulusi Kalender, engellilerin yaşama adapte olmalarına yönelik çalışma yaptıklarını ve 3 bin civarında üyelerinden 800'ünün artık çalıştığını kaydetti.
Fatma Şahin ise bakanlık yaptığı dönemde de engellilerin yaşam standartlarının yükselmesi için çalıştığına anlatarak, "Hepimiz birer engelli adayıyız. Türkiye Cumhuriyeti sosyal devlet mantığı ile engelli ve ihtiyaç sahiplerinin her zaman yanında olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu düşünce ile de dezavantajlı olarak görülen tüm gruplara pozitif ayrımcılık yapıldı ve yaşamları kolaylaştırıldı" dedi.
Şahin konuşmasının ardından engellilere sandalyelerini teslim etti ve kampanyaya gönüllü olarak destek veren ev kadını Serap Oral'a da teşekkür etti.

MB(HK/SS) (FOTOĞRAFLI)