Mehmet YENEN/SİMAV (Kütahya), () - KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'ndeki Demirciköy, Çaysimav ve Öreyler beldeleri, Demirci adı altında birleşerek tek belediye başkanı tarafından yönetilmeye başladı.
Simav İlçesi Demirci Beldesi'ne 6 oy farkla CHP'den Belediye Başkanı seçilen Turan Sümer, yeni Büyükşehir Yasası ile Çaysimav ile Öreyler'in tüzel kişiliğini kaybederek Demirci Beldesi'ne bağlı birer mahalle olduğunu ve Demirci Belediyesi'nden hizmet alacaklarını söyledi. Üç beldenin tek bir çatı altında birleşerek nüfusunu 2 bin 850'ye çıkardığına vurgu yapan Başkan Sümer, mahalle statüsündeki Öreyler ve Çaysimav'a da birer görevli atayarak belediyenin şubesi konumuna getirdiklerini bildirdi. Önceleri üç belediye başkanı tarafından yönetilen 3 beldenin şimdi tek bir belediye başkanı tarafından yürütülmesinin zor ve zahmetli bir iş olduğunu dile getiren Başkan Sümer, "Öreyler şubemize İdris Okur, Çaysimav şubemize Süleyman Himmetoğlu kardeşlerimizi şube sorumlusu olarak atadık. Her sabah Demirci Belediyesi'nde buluşup durum değerlendirmesi ve iş bölümü yapıyoruz. Arkadaşlarımız daha sonra şubelere dağılıp günlük hizmetleri sürdürüyorlar" dedi.
Üç beldenin birleşmesiyle oluşan Demirci Beldesi'nin elinde 4 kepçe, 4'ü büyük birisi küçük toplam 5 itfaiye aracı, 4 traktör, 2 damperli kamyon, 1 çöp aracı bulunduğunu dile getiren Başkan Sümer, kendisi dışında 5 memur ve 12 işçi ile işin üstesinden gelmeye çalıştıklarını söyledi.
Hizmetlerden vatandaşların memnun kaldıklarını dile getiren Başkan Sümer, "3 beldenin birleşip köy olmaktan kurtulması ve tek çatı altında hizmet vermesi Türkiye'de bir ilk. Şu ana kadar Demirci belde merkezi ile Çaysimav ve Öreyler mahallelerimizde yaşayan vatandaşlarımızdan herhangi bir şikayet almadık. Her üç yerleşim merkezine de eşit mesafede hizmet vermeye büyük özen gösteriyoruz. Mahalleler arasında ayırım yapmıyoruz. Sabah iş bölümü yaptıktan sonra ben de öğleden sonra şubeleri gezerek vatandaşların dertlerini dinliyorum. Yapılması gereken ne varsa elimizdeki iş makineleriyle hizmet vermeye çalışıyoruz" diye konuştu.
Öreyler Mahallesi'nde yaşayan 60 yaşındaki Mustafa Altın da hizmetlerden memnun olduklarını belirterek Başkan Sümer'in ayırım yapmadığını dile getirdi. Başkan'dan aldıkları talimatlar doğrultusunda vatandaşın işini görmeye çalıştıklarını söyleyen Öreyler Mahallesi Belediye Sorumlusu İdris Okur, "Başkanımızın eksikliğini hissettirmiyoruz" dedi. Çaysimav Mahallesi Belediye Sorumlusu Süleyman Himmetoğlu ise, "Başkanımız Turan Sümer ile her gün merkez binamızda bir araya geliyoruz. Yapılacak işler hakkında aldığımız talimat ve direktifleri uyguluyoruz. Vatandaşımıza sıkıntı yaşatmıyoruz" diye konuştu.

FOTOĞRAFLI