Mehmet ÇINAR/ANTALYA, () - ANTALYA'da bu yıl 16'ncısı düzenlenen İsviçre Saatleri Fuarı'nda yaklaşık 3 milyon lira değerindeki (1 milyon 180 bin İsviçre Frangı) Frank Müller marka saat, fuarın en pahalı ürünü oldu. Fuarda İsviçre'nin 40 değerli markasının milyonlarca dolarlık 5 bini aşkın ürünü bulunuyor.
Turizmde deniz, kum ve güneş üçlüsünün yanı sıra alışveriş olanaklarıyla da dünyanın birçok ülkesinden gelen zengin turistlere ev sahipliği yapan Antalya'da İsviçre Saatleri Fuarı 16'ncı kez kapılarını açtı. Rixos Dowtown Hotel'deki fuarda İsviçre'nin dünyaca ünlü 40 firmasının Türkiye temsilciliğini üstlenen ithalatçı firmalar, birbirinden değerli milyon dolarlık ürünlerini sergiliyor.
Sadece randevu usulüyle ziyaret edilebilen fuarda İsviçre'nin dünyaca ünlü saat markalarının yanı sıra yine dünyaca ünlü mücevher ve takı firmalarının ürünleri de yer alıyor. Fuarın en gözde ürünü ise Frank Müller markasına ait 1 milyon 180 bin İsviçre Frangı değerindeki saat oldu. Saatin özelliklerini anlatan Damas & Sapan Grup Antalya Bölge Müdürü Furkan Aygül, aynı anda ay, gün, hafta bilgilerinin de ulaşılabildiği tamamen el yapımı seramik kasa, ön ve arka camı safir, tourbillion mekanizmaya sahip saatin bu özelliğiyle yerçekiminin yarattığı manyetik enerjiyi sıfıra indirdiği ve saatte sapmayı önlediğini söyledi. Kordonunun timsah derisi olduğunu belirten Aygül, saatin en önemli özelliğinin ise 4 yılda bir Şubat 29 çektiğinde, onu 200 yıl boyunca hesaplayabildiğini de dile getirdi.
Fuarda en ucuz saatin fiyatının 2 bin İsviçre Frangı olduğu belirtildi.

MÇ(SU/BT) (FOTOĞRAFLI)