Nursima KESKİN/ERZURUM, () - ERZURUM'da özel okullarda görev yapan üç kadın öğretmen biraraya gelerek, kadınlar için çay ve kahve salonu açtı.
Çeşitli özel okullarda görev yapan üç kadın öğretmen merkez Yakutiye İlçesi'nin Cumhuriyet Caddesinde Çağlar Apartmanı 2’inci katında sadece kadınlara hizmet verecek çay ve kahve salonu açtı.  Ailelerinin ve yakınlarının desteğiyle hayallerini gerçekleştiren öğretmenler, işyerine 'Elif Kafe' adını verdi. 
Kafenin girişine Erzurum'un kadın kahramanı Nene Hatun’un fotoğrafını astıklarını belirten işyerinin ortaklarından Fen Bilgisi öğretmeni olan Gamze Daştan şunları söyledi:
"Erzurum'daki çay ve kahve evlerinin tümü erkeklere yönelik. Kendi ihtiyaçlarımızdan yola çıkarak sadece kadınlara hizmet veren çay ve kahve evi açmaya karar verdik. İşyeri her kesimden bayanın ilgisini çekiyor. Fiyatlarımız çok uygun. Sadece kocasının verdiği harçlıkla idare eden kadınlar da geliyor. Kadınlar burada rahatça sohbet edip eğlenebilirler. Başı açık ya da kapalı, farklı meslek gruplarından kadınlar işyerimize oldukça ilgi gösteriyor."
FOTOĞRAFLI