HAKKARİ'de 3 gün önce dünyaya geldikten kısa süre sonra kalbi duran bir bebek doktorların müdahalesiyle yeniden hayata döndürüldü. Ambulansla Van'a sevki riskli olan bebek, Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı tarafından tahsis edilen helikopterle Van'a getirilip özel bir hastaneye yatırıldı.

Hakkari'de yaşayan ve üç gün önce doğum sancıları başlayan Songül Taşçı, yakınları tarafından Hakkari Devlet Hastanesine kaldırıldı. Burada acil müdahale edilen ve ameliyata alınan Taşçı bir erkek bebek dünyaya getidi. Bebeğin kalbi bir süre sonra durdu. Doktorlar yaptığı müdahalenin ardından tekrar hayata dönen ve solonum cihazına bağlı bebeğin, Van'a sevkine karar verildi. Ancak ambulansın riskli olduğu belirtilince aile Valilikten yardım istedi.

ASKERİ HELİKOPTER KALDIRILDI

Bunun üzerine gerekli izinlerin ardından Yüksekova 3'üncü Piyade Tümen Komutanlığı'ndan kalkan helikopter Hakkari'deki Fatih Kışlası'na indi. Hastaneden ambulansla alınıp helikoptere bindirilen 3 günlük bebek, oradan da Van Jandarma Asayiş Kolordu Komutanlığı Helikopter Filo Komutanlığı pistine iniş yaptı. Buradan ambulansa alınan bebek özel bir hastanenin yeni doğan ünitesinde tedavi altına alındı. Bebeğin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

BD(FE/SSA) (FOTOĞRAFLI)