Gülbin YILDIZ/ELAZIĞ,() - ELAZIĞ'da Çanakkale Deniz Zaferi'nin 99'uncu yıldönümü kutlamaları ve 18 Mart Şehitleri Anma Günü nedeniyle düzenlenen törende, vatani görevi sırasında Elazığ İcadiye Şehitliği'nde nöbet tutan ve 3 ay önce terhis olan Oğuz İkiz, kente gelerek anmaya katıldı.
Elazığ'da kutlama ve anma etkinlikleri Vali Ömer Faruk Koçak, 8'inci Kolordu ve Garnizon Komutanı Korgeneral Orhan Akbaş, Belediye Başkanı Süleyman Selmanoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, İl Emniyet Müdürü Nihat İşlet, askeri erkan, daire müdürleri, öğretmen ve öğrencilerin katılımıyla Atatürk Anıtı'na çelenk sunma töreniyle başladı. Nurettin Ardıçoğlu Kültür Merkezi’nde devam edilen törenlerde
Vali Koçak, Şehit Uzman Jandarma Çavuş İlyas Genel, Şehit Jandarma Üsteğmen Aytaç Kaya ve Şehit Deniz Çavuş Mustafa Kılıç'ın ailelerine devlet övünç madalyalarını takdim etti. Daha sonra prototol üyeleri İcadiye Şehitliği'ni ziyaret ederek, şehitlerin mezarlarına karanfiller bıraktı.
İSTANBUL'DAN GELDİ
Askerliğini Elazığ’da İcadiye Şehitliği’nde şehitlik görevlisi olarak yapan ve 3 ay önce terhis olduktan sonra memleketi İstanbul’a giden Oğuz İkiz, 18 saatlik yolculuğun ardından İcadiye Şehitliği’ne gelerek nöbetini tuttuğu şehitleri anmaya katıldı. Şehit annelerinin sarılarak 'yavrum' diye karşıladığı İkiz, "Ben burada eskiden şehitlik görevlisiydim asker olarak. Şimdi şehitlerimizi ve ailelerini yine ziyarete geldim. Burada olmaktan gayet memnun oluyorum. Sadece benim değil herkesin buraya gelmesi lazım. Unutmamamız lazım bunca kişileri" dedi.

GY(GG/AK) (FOTOĞRAFLI)