KONYA'da evde oynarken sandalyeden başının üstüne düşüp beyin kanaması geçirmesi nedeniyle tedavi altına alınan 2.5 yaşındaki Muhammet Hadi Adıgüzel, 43 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Amca Sedat Adıgüzel ise, yeğeninin hastaneye getirdiklerinde ilk tedavisini yapıp bir şeyi yok diye taburcu edildiğini; akşam fenalaşınca tekrar aynı hastaneye getirilip tedavi altına alındığında beyin kanaması geçirdiğinin anlaşıldığı; bu nedenle ölümünde doktorun ihmali olduğunu öne sürerek, şikayetçi olduklarını söyledi.
Merkez Selçuklu İlçesi Hocacihan Mahallesi'nde oturan Muhammet Hadi Adıgüzel, geçen 21 Ocak günü öğle saatlerinde annesi Aslı Adıgüzel, evde temizlik yaparken odada oynamaya başladı. Minik Muhammet Hadi, oynadığı sırada sandalyeden başının üstüne düştü. Gürültü üzerine odaya giren Aslı Adıgüzel, oğlunun yerde yattığını görünce taksiyle Başkent Üniversitesi Konya Hastanesi'ne getirdi. İddiaya göre minik Muhammet Hadi, acil servisteki doktor H.N. tarafından yapılan ilk tedavisinin ardından yaklaşık yarım saat gözlem altında tutulduktan sonra taburcu edildi.
AMELİYATTA KALBİ DURDU
Akşam saatlerinde yeniden fenalaşan Muhammet Hadi, baba Mustafa ve anne Aslı Adıgüzel tarafından yeniden aynı hastanenin acıl servisine getirildi. Acil Servis'te bulunan başka bir doktor tarafından muayene edilen minik Hadi'nin iddiaya göre vücudu morarmaya ve kusmaya başladı.
Yapılan tetkiklerde beyin kanaması geçirdiği saptanan minik Muhammet Hadi, ameliyata alındı. Ameliyat sırasında duran kalbi çalıştırılan Muhammet Hadi, yeniden hayata döndü. Muhammet Hadi, 43 gün süren yoğun bakım tedavisinin ardından bugün saat 01.00 sıralarında yaşam mücadelesini kaybetti.
DOKTORA İHMAL SUÇLAMASI
Gece Muhammet Hadi'nin öldüğünü öğrenin ailesi hastanede önünde sinir krizi geçirdi.
Yeğenin ölümünde doktorun ihmali olduğunu iddia eden amca Sedat Adıgüzel, şunları söyledi:
''Annesi yemek yaparken yeğenim, oynadığı sandalyeden yere düşmüş. Annesi de hemen alıp bu hastanenin acil servisine getirmiş. Buradaki doktorda kısa süre sonra bir şeyi yok gidebilirsiniz demesi üzerine, annesi yeğenimi alıp eve gitmiş. Yeğenim akşam tekrar fenalaşınca yine bu hastaneye gelmişler. Burada yeğenimin durumunun ağırlaşması üzerine beyin kanaması geçirdiği belirtilip ameliyata alındı. 43 gün sonra yeğenim hayatını kaybetti. Yeğenim göz göre göre öldü. İlk müdahaleyi yapan doktor H.N.'den şikayetçi olduk. Doktora o günden sonra da ulaşamıyoruz.''
Hastane yetkilileri de Muhammet Hadi Adıgüzel'e gerekli tedavilerin yapıldığı ve her hangi bir ihmalin söz konusu olmadığını, ilk tedavi eden doktor H.N.'nin ise hastaneden ayrıldığını ve Mersin'deki bir hastanede görev yaptığını belirtti.
Muhammet Hadi’nin kesin ölüm nedeninin yapılacak otopsinin ardından netlik kazanacağı öğrenildi.

TY(İA/AAA) (FOTOĞRAFLI)