Bülent DİKTEPE/KARABÜK, () - VANLI görsel sanatlar öğretmeni Sedat Çalımlı, Karabük Üniversitesi'nin desteğinde 25 bin raptiye kullanarak yapımına başladığı Fatih Sultan Mehmet portresi ile Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedefliyor. Öğrenciler ve personelin en az 1 liraya 1 raptiye yerleştirdiği portre çalışmasında elde edilecek gelir Soma'da ihtiyaç sahibi ailelere gönderilecek.
'Yetenek Sizsiniz Türkiye' yarışması finalisti Sedat Çalımlı, geçtiğimiz günlerde 16 bin raptiye ile yaptığı Kemal Sunal portresinden sonra şimdi de 25 bin raptiye ile Fatih Sultan Mehmet'in portresini yapmak için çalışmaya başladı. Karabük Üniversitesi'nin desteğinde üniversite kampüsünde kurulan stantta gerçekleştirilen çalışma ile Soma'daki maden kazasında ölen madencilerin ailelerine de destek sağlanacak. Öğrenciler ve üniversite personeli, 1 lira karşılığında aldıkları bir raptiyeyi, Çalımlı'nın gözetiminde portreye yerleştirdi. Çalışmada elde edilecek gelir, Soma'da ihtiyaç sahibi alilelere gönderilecek.
Çalımlı, hem İstanbul'un fethinin hem de Karabük Üniversitesi'nin kuruluş yıldönümü olan perşembe günü tamamlanması planlanan 25 bin raptiyeli portre ile en büyük raptiyeli portreler alanında Guinness Rekorlar kitabına girmeyi hedefliyor.
Bu alanda dünya rekorunun 20 bin raptiye ile Amerikalı bir sanatçıya ait olduğunu belirten Çalımlı, çalışmasına destek veren Karabük Üniversitesi'ne teşekkür etti. Çalışmanın sadece sanat etkinliği değil bir yardım kampanyası olduğunu ifade eden Çalımlı, '1 raptiye en az 1 lira' sloganıyla yola çıktıklarını, öğrenciler ve personelin de yoğun ilgi gösterdiğini söyledi. Çalımlı, şöyle konuştu:
"Ortaya çıkacak tablo sadece benim yapmış olduğum bir tablo olmuyor, tüm öğrencilerin, hocaların, personelin yapmış olduğu bir tablo olacak. Bir nebze de olsa Soma'ya yardım göndermiş olacağız. Biz yardım etmek için birilerinin ölmesini beklemek zorunda değiliz. O yüzden bu tür etkinlikleri her zaman yapmayı düşünüyorum. Sponsor buldukça ülkemizin her hangi bir yerinden böyle çalışmalar yapmak istiyorum."

BD(EE/AK) (FOTOĞRAFLI)