Süleyman KAYA / İSTANBUL, () Küçükçekmece’de bir kuyumcu dükkanına gelen yüzleri maskeli ve pompalı tüfekli 4 kişi, dükkan sahibine etkisiz hale getirip vitrindeki yaklaşık 4 kilogram altını alarak kaçtı. Polis dün de Bahçelievler'de aynı yöntemle başka bir kuyumcuyu soyan kişileri yakalamak için operasyon başlattı.

İddiaya göre olay saat 14.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Aşık Veysel Caddesi 61A numaralı binanın altında bulunan kuyumcu dükkanında meydana geldi. Plakası olmayan bir otomobille kuyumcu dükkanına gelen ve yüzleri kar maskeli 4 soyguncu pompalı tüfekle işyeri sahibini etkisiz hale getirdi. Soyguncular kuyumcunun vitrininde bulunan yaklaşık 4 kilo altını aldı. Dükkandan çıkan soyguncular kaçtıkları sırada arkalarından kimse gelmesin diye rastgele ateş açmaya başladı.
Soyguncular Kestane Sokak'ta kendilerini bekleyen otomobile binerek izlerini kaybettirdi. Dükkan sahibi, hırsızlık olayı sonrasında polis ekiplerine durumu bildirdi. Soygun ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda resmi ve sivil polis ekibi sevk edildi. Olay yeri ve İnceleme ekipleri dükkan içerisinde çalışma yaptı.

DÜNKÜ SOYGUNLA AYNI YÖNTEM KULLANILDI

Emniyet yetkilileri dün Bahçelievler'in en işlek caddelerinden biri olan Güneşli Yolu Caddesi üzerinde aynı yöntemle soyulan kuyumcunun da bu soyguncular tarafından gerçekleştirdiğini belirledi. İki soygundaki de güvenlik kameralarını incelemeye alan polis soyguncuların kimliğini belirlemeye çalışıyor. Polis ekipleri kaçan soyguncuların yakalanması için çalışma başlattı.
(FOTOĞRAFLI)