İZMİR Konak İlçesi Ballıkuyu semtinde, derme- çatma bir binanın bodrum katında oturan 220 kilo ağırlığında, 38 yaşındaki Zöhre Gezek zayıflamak için yetlilerden yardım istedi.
Hastaneye gitmesi için 20 gün önce komşularının yardımıyla evinden çıkarılan Zöhre Gezek, dönüşte merdivenleri inemediği için evine giremedi. Yaklaşık 1 hafta aracın içinde yatıp- kalkan Zöhre Gezek, evin girişinde bulunan kömürlüğe taşındı. Minderler üzerinde günlerce kalan kadının imdadına Konak Belediyesi yetişti. Fen İşleri Müdürlüğü görevilileri kömürlüğü genişleterek Zöhre Gezek’e bir odalık yaşam alanı oluşturdu. Gezek'in yanında eşi 56 yaşındaki Raci, 19 yaşındaki Elvan ve oğlu 13 yaşındaki Okan Gezek de kalıyor.
Raci Gezek, 20 yıl önce evlendiklerinde eşinin 80 kilo olduğunu, 5 ay önce hastanede 220 kilo olarak tarttıklarını anlatırken, eşinin tedavi edilmesini istedi. 6 yıldan bu yana  ayağa kalkamadığını ve sürekli yattığı için vücudunun her yerinde yatak yaraları olduğunu söyleyen Zöhre Gezek de Sağlık Bakanlığı’nın kendisine el uzatmasını istedi. Zöhre Gezek, şöyle dedi:
"Ege Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi görüyorum ama bir çare bulamıyorlar. Çok fazla ödem var. İlaç verip gönderiyorlar. Verdikleri iğneyi ben kime yaptırayım. İğnemin eve gelinerek yapılması gerekiyor ama kimse yardımcı olmuyor. Tek istediğim sağlığıma kavuşmak. Bakanlık bana el uzatsın. Hastaneye yatırıp tedavi etsin. Hastaneye gidip gelmek bana işkence oluyor. 5 ay sonra tekrar gitmem gerekiyor, ne olur bana yardım edin."
Kayınvalidesinin iki göz odasının da rutubetten durulamayacak halde olduğunu söyleyen Zöhre Gezek, "Konak Belediyesi’ne ve emeği geçen herkese teşekkür ederiz. İki göz odamız var ama rutubetten duramıyoruz. Hiç eşyamız da yok. 2 çocuk, eşim ve ben kömürlükten bozma bu tek göz eve sığındık. Yardımseverlerden ve ilgili makamlardan yardım istiyoruz."
Zöhre Hanım’ın eşi Raci Bey işitme kaybı, kalp ve şeker hastalıkları nedeniyle çalışmadığını ve emekli olduğunu, 3 ayda bir 1180 lira aylık aldığını, eşinin tedavisini yeşil kartla yaptırdığını söyledi. Raci Gezek, "Bu parayla geçinmek mümkün mü? 3 metrekare alanda yaşamaya çalışıyoruz. Devletten yardım bekliyoruz, lütfen bizi duyun. Eşimi iyileştirin" diyerek yardım eli uzatılmasını istedi.