VAN Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerinin 4 ilde eş zamanlı yaptıkları operasyonda, Hollanda'ya gönderilecek 20 kilo 660 gram eroin ele geçirildi, 3 şüpheli tutuklandı.
Uyuşturucu tacirlerine yönelik operasyonlarını sürdüren Van Emniyet Müdürlüğü Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, Hakkari'nin Yüksekova ilçesinden temin edilen uyuşturucunun Van üzerinden İstanbul'a oradan da Hollanda'ya sevk edileceği bilgisine ulaştı. Bu bilgi üzerine ekipler Van, Hakkari, Batman ve Hatay'da belirlenen adreslere eş zamanlı baskın yaptı.
Van-Erciş karayolu üzerinde İ.D.,'nin kullandığı otomobili durduran polis, araçta arama yaptı. Aramada aracın gizli bölmelerinde 40 paket halinde 20 kilo 660 gram eroin ele geçirildi. Uyuşturucuyu Hollanda'ya sevk edeceği belirlenen S.T. Hatay'da, U.Ş., S.K., ve R.D. ise Van, Batman ve Hakkari'de gözaltına aldı. S.K. emniyetteki sorgusunun ardından serbest bırakılırken, R.D. ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest kaldı. Şüpheliler İ.D., U.Ş., ve S.T., ise tutuklandı.