GAZİANTEP'te, yerel gazete sahibi 3 çocuk annesi 42 yaşındaki Mezine Sırakaya, Hakkari Çukurca’da görev yaptığı için 2 yıl ayrı kaldığı 20 yıllık eşi 40 yaşındaki Astsubay Uğur Sırakaya’ya doğum gününde sürpriz yaptı. Gelinlik giyen Sırakaya, üzerinde 'Benimle yeniden evlenir misin?' yazan pastayı uzattığı eşine evlenme teklifinde bulundu.
Mezine Sırakaya, 2 yıl önce gittiği Hakkari’nin Çukurca İlçesi’ndeki görevini tamamlayan ve tayini Kilis'e çıkan eşi Astsubay Uğur Sırakaya’ya doğum günü sürprizi yaptı. Gelinlik giyen Mezine Sırakaya, uğur böceği motifli ve üzerinde 'Benimle yeniden evlenir misin?' yazılı pastayı uzattığı 20 yıllık eşine yeniden evlenme teklifinde bulundu. Astsubay Uğur Sırakaya’nın şaşkınlığını uzun süre üzerinden atamazken, 3 çocuk sahibi 20 yıllık çift dans etti.
'EVLİLİKLER BİTMESİN, BOŞANMALAR OLMASIN'
Günümüzdeki evliliklerin basit sebeplerde erken bittiğine dikkat çeken Mezine Sırakaya, eşinden ayrı kaldığı süre içerisinde yeniden evlilik teklifi hayali kurduğunu ve doğum gününde sürpriz yaparak hayalini gerçekleştirdiğini belirterek, "Eşim doğu görevine gidince ahdetmiştim. Eşime özel bir yemek yiyeceğimizi söyledim. Ama ben bir haftadır hazırlanıyordum. Doğum günü için gelen eşimin karşısına gelinlikle çıkıp, yeniden evlenme teklifi yaptım. Yeniden gelinlik giymek gerçekten çok başka bir şey. Evliliklerin, ailenin çok fazla değer görmediği bu günlerde ben gençlere tavsiye ediyorum. Çok küçük şeyler için evlilikler bitmesin, boşanmalar olmasın" dedi.
'BÖYLE BİR DELİLİK YAPMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORDUM'
Eşinin yaptığı sürprizle şaşırıp duygulanan Uğur Sırakaya ise eşinin böyle bir sürpriz yapacağını beklemediğini ifade ederek, "Doğum günü olabilir diye düşünüyordum. Eşim böyle şeyler yapacağından bahsediyordu, ama böyle bir delilik yapmaz diye düşünüyordum. Benim için gerçekten sürpriz oldu. Bizim sevgimiz ölene kadar, yıllar geçse de devam ediyoruz. Bundan sonra da inşallah mutlu bir şekilde devam edeceğiz" diye konuştu.
Çift, çocukları ve davetlilerle geç saatlere kadar halay çekti.