KONYA'da 2 gün önce apandisit ameliyatı olan 17 yaşındaki Fatoş Yıldırım, Yükseköğretime Geçiş Sınavı'nın (YGS) gireceği okula okula güçlükle geldi. Ağrıları arttığı için bir süre okulun bekleme salonundaki koltuklara uzanarak dinlenen Yıldırım, daha sonra sınıfa girdi. Türkçe öğretmeni olmak istediğini belirten Yıldırım, "Canım yanıyor, ama bu sınav benim için çok önemli. Çok çalışmıştım. Ameliyatımın, sınavımın önüne geçmesini istemedim" dedi.
Üniversiteye giriş sınavının birinci etabı olan YGS, tüm yurtta olduğu gibi Konya'da da saat 10.00'da başladı. Sınava girecek adaylar yaklaşık bir saat önce sınava girecekleri okula gelip beklemeye başladı. ÖSYM tarafından kalem, peçete, her türlü madeni eşya, cüzdan gibi malzemelerin alınmadığı sınavda, öğrenciler güvenlik kontrolünden geçirilerek salona alındı. Güvenlik kontrolü sırasında plastik su şişelerin üzerinde bulunan etiketler, başörtülü öğrencilerin başörtülerine taktıkları iğnelere kadar çıkartıldı.
YENİ AMELİYAT OLDU, SINAVA GELDİ
Cihanbeyli İlçesi'ne bağlı Gölyazı Beldesi'ne oturan ve 2 gün önce ameliyat olan Fatoş Yıldırım da güçlükle sınava gireceği okula geldi. Ağrılarının artması üzerine görevliler ve ailesinin yardımıyla okulun bekleme salonundaki koltuklara uzanarak bir süre dinlenen Yıldırım, "2 gün önce deneme sınavına giderken aniden şiddetli bir ağrıma sonucu hastaneye gittik. Apandisit ameliyatı oldum. Bugünde sınav için hastaneden taburcu oldum. Bu sınav benim için çok önemli. Canım yanıyor, ama bu sınav benim için çok önemli. Çok çalışmıştım. Ameliyatımın, sınavımın önüne geçmesini istemiyorum. İyi puan alırsam, eğitim fakültesi Türkçe öğretmenliği bölümünü tercih etmek istiyorum" dedi.
Yıldırım, bir süre dinlendikten sonra görevliler tarafından sınava gireceği salona çıkartıldı.
Öğrenciler, sınavda ter dökerken, veliler de okul bahçesinde Kuran-ı Kerim okuyarak bekledi.

TY(İA/SS) (FOTOĞRAFLI)