Arif ARSLAN/BATMAN, () - BATMAN'da, sadece 2 Ezidi vatandaşın yaşadığı  merkeze bağlı Yolveren Köyü'nde, Almanya'dan gelen 8'kişiden 5'i oy kullandı. Toplam 7 kişinin oy kullandığı köyün iki dönemdir muhtarlığını da yapan Mehmet Alcu, "Köyde 16 seçmenimin 14'ü Almanya'da kalıyor. Eşimle birlikte yalnız kaldığım köyde 3'üncü dönem muhtarlık görevini sürdüreceğim" dedi.
Batman merkeze 15 kilometre mesafede bulunan Yolveren Köyü'nde eşi Heme ile birlikte yaşayan Ezidi asıllı Mehmet Alcu, aynı zamanda köyün iki dönemdir de muhtarlığını yürütüyor. Köyde kurulan ve toplam 16 seçmenin kayıtlı olduğu 2251 nolu sandıkta oy kullanacak seçmenlerin Mehmet Alcu ile eşi Heme Alcu dışındaki 14 seçmen Almanya'da yaşıyor. Almanya'nın Hannover'den köye gelen Osman Alev, Şükrü Gökçe, Baran Kiy, Reşit Çerçi ve Hasan Gin oylarını kullandı. Osman Alev şunları söyledi:
"Uzun süredir Almanya'da yaşıyoruz. Muhtarımıza destek vermek için geldik. Daha çok yazın köye geliyoruz, bir de seçim dönemlerinde. 8 kişi geldik, üç kişinin oyu seçmen kütüğünde çıkmadı. Tek muhtar adayımızla birlikte 7 seçmen oy kullandık. Yıllardır köyü terk etmeyen muhtarımızı seçimde yalnız bırakmadık. Tek aday olduğu için de çok rahat bir şekilde oy kullandık."
'KÖYÜMÜZÜN ALTYAPI SORUNLARI VAR'
Batman İl Seçim Kurulu'nun 2251 nolu sandığında 16 seçmenin bulunduğuna dikkat çeken muhtar adayı Alcu şunları anlattı:
"İkisi kız, toplam dört çocuğum da Almanya'da yaşıyor. Ben de kısa bir süre kaldığım Almanya'dan köyüme döndüm. Umarım, bir gün herkes evine döner. Seçim kütüğünde gözüken Almanya'daki seçmenlerimizin köye gelip bana destek vermelerine teşekkür ediyorum. Onların desteğiyle ayaktayım. Ben de burada onların tek temsilcisiyim. Köyümüzün maalesef bazı sorunları yıllardır giderilemiyor. 3 kilometre uzunluğundaki köyümüzün yolu asfaltlanmıyor. Altyapı sorunları var. Üçüncü dönemde de büyük olasılıkla muhtarlık görevimi yürüteceğimden bu sorunların çözümü için ilgili kurum ve kuruluşların kapısını aşındıracağım." 
Sabah erken saatlerde oy verme işlemlerinin tamamlandığı Yolveren Köyü'ne gelen Almanya'daki Ezidi gurbetçiler, muhtar ve çevredeki köylülerle hasret giderdi.

AA(GG/COŞ)(FOTOĞRAFLI)