Bülent DİKTEPE/ KARABÜK, () - KARABÜK'te, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda, Soma'daki maden faciasında yaşamını yitiren maden işçileri anıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün Atatürk Anıtı'ndaki töreni öncesinde, üzerlerine ay yıldızlı tişörtler giyen yaklaşık 500 öğrenci, Merkez Spor Salonu önünde toplandı. Öğrenciler ellerinde, 'Milletimizin Başı Sağolsun' yazılı pankartla Atatürk Anıtı'na yürüdü. Buradaki törene Vali Orhan Alimoğlu, Karabük Belediye Başkan Yardımcısı MHP'li Fatma Danışman, Karabük Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal, İl Emniyet Müdürü Serhat Tezsever de katıldı.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Abdülkadir Çetin'in anıta çelenk koymasının ardından saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.
Bu törenin ardından Karabük Atatürkçü Düşünce Derneği ve Eğitim-Sen üyesi yaklaşık 30 kişi de ellerinde 'Yüz karası değil, kömür karası, böyle kazanılır ekmek parası' yazılı pankart ve başlarında baretlerle Atatürk Anıtı'na yürüdü. Saygı duruşunda bulunan kalabalık, ardından belediye önüne yürüdü. Soma’da ölen madenciler için dua eden kalabalık, basın açıklamasından sonra dağıldı.

BD(EE/BT) (FOTOĞRAFLI)