BALIKESİR'de Çalışma ve İş Kurumu ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün gelir düzeyi düşük ve günlük geçim ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük çeken işsiz bireylerin istihdama kazandırılması için hazırladığı 'Toplum yararına çalışma programı' kapsamında 185 kişi iş sahibi oldu. İş için bin 390 kişinin başvuruda bulunduğu öğrenildi.
Balıkesir’de 7.5 ay boyunca okullarda genel temizlik işlerinde çalışacak 18-60 yaş arası personel için tam bin 390 kişi başvuruda bulundu. Şanslı 185 kişi, bugün Kız Meslek Lisesi salonunda noter huzurunda gerçekleştirilen kura ile belirlendi. Kura çekiminin yapıldığı salon dolup taşarken, başvuruda bulunanların birçoğu ayakta kaldı. Kura çekimi öncesi konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Sabri Caner, "185 kişilik kadro için bin 390 kişi başvurdu. Umut ediyorum ki kurada kazananlar okullarımızda güzel çalışır, ileride de kadrolu olur" dedi. Caner, 185 kişiden 48'inin merkezde diğerlerinin merkeze bağlı köylerle ilçelerde çalışacağını belirtti. İş-Kur İl Müdürü Nazım Balcı ise 7.5 aylık geçici istihdama yönelik bu çalışmayı müftülük, milli eğitim gibi kuruluşlarla daha da büyütüp, daha çok insanı iş sahibi yapmak istediklerini vurguladı.
EŞİ İŞ SAHİBİ OLDU
Kura çekiminde heyecanlı anlar yaşanırken, hem kendisi hem de eşi Mustafa Avcu için başvuruda bulunan Hatice Avcu kurada eşinin kazanmasıyla büyük sevinç yaşadı. 5 çocuk annesi olan Hatice Avcu, "Eşim üç yıldır işsizdi. Hatta bugün iş aramak için sanayi sitesine gitmişti. Kurada çıkması zor görünüyordu ama şans bizden yanaydı, çok mutluyum" dedi. Hatice Avcu, müjdeyi eşine telefonla verdi.
TEPKİ GÖSTERDİ
Kura çekimine katılanların büyük bölümü hayal kırıklığı ile evlerine dönerken, bir vatandaş ise bu projenin işsizliğe çözüm olamayacağını belirtip, "Bu büyük bir çuvalın içindeki pirinçlerin arasından bir tane taşı bulmaya benziyor" diye tepkisini dile getirdi.