MARDİN’de etkili olan ‘Türk’ ile ‘Kahraman’ aşiretleri arasında 23 yıl önce sağlanan barış ardından iki aile sandıkta seçim heyecanı yaşamaya başladı.
Liderliğini Mardin Milletvekili Ahmet Türk’ün yaptığı ‘Türk’ ailesinin oturduğu Mardin’in Derik İlçesi’ne bağlı Atlı Köyü ile ‘Kahraman’ ailesi arasında 18 yıl süren, 21 kişinin yaşamını yitirmesine neden olan kan davası 1991 yılı Temmuz ayında yörenin ileri gelenleri Hacı Şakir Duyan, H.Feyal Yaman, Şeyh Hifzullah Hamidi ve Ferhan Yıldız’ın girişimi ile sona erdirildi. Yörenin iki büyük ailesi arasındaki kan davasının barış ile sonuçlanması ardından aileler birbirlerine karşılıklı olarak barış sofrası verdi. İki ailenin karşılıklı barış yemeklerine binlerce kişi katılırken 500’ü aşkın koyun ve oğlak kesildi. Pişirilen et, dev çadırlarda kazanlarda pişirilen pilav ile birlikte servis edildi. Bir bölümü halen politikaya devam eden dönemin politikacıları Abdulkadir Aksu, Sırrı Sakık, Arif Sağ, Fehmi Işıklar, Necmettin Cevheri de o dönem HEP Milletvekili olan Ahmet Türk ile ‘Kahraman’ ailesinin önde gelen isimlerinden Hadi Kahraman başta olmak üzere iki aileyi yalnız bırakmadı,
BARIŞTAN, SEÇİME
Pazar günü yapılacak seçimde ilk kez ‘Büyükşehir’ statüsüne kavuşacak Mardin Belediyesi için AK Parti, ‘Kahraman’ ailesinin önde gelen isimlerinden Mehmet Vejdi Kahraman’ı gösterirken, BDP desteği ile bağımsız Mardin milletvekili Ahmet Türk aday oldu.
Seçim sonucu merakla beklenirken, AK Parti adayı Mehmet Vejdi Kahraman ve Ahmet Türk, aileleri arasındaki kan davasının geçmişte kaldığını, demokratik bir yarışa girdiklerini, Mardin'i hak ettiği yere taşımayı hedeflediklerini söyledi. 

(İD) (FOTOĞRAFLI)