Mithat ÜNAL/ANAMUR (Mersin), () - MERSİN'in Anamur Lisesi'nden mezun olan Kaliforniya Üniversitesi Liderlik ve Duygusal Zeka öğretim görevlisi 35 yaşındaki Burcu Ünsal, 18 yıl sonra okulunu ziyaret etti.
ODTÜ Uluslararası İlişkiler Bölümü mezunu olan ve Amerika'daki bir şirketin de Kişisel ve Kurumsal Gelişim, İletişim ve Marka Danışmanlığı'nı yapan Burcu Ünsal, ziyaret ettiği Anamur Lisesi'ndeki öğretmenleri Faik Güneysu, Necla Sinanoğlu, Hakkı Yurdadön ile hasret giderdi.
Eğitim gördüğü 10-G sınıfındaki kendi sırasına oturarak öğretmenleri ile sohbet eden Ünsal, daha sonra öğrencilik yıllarında basketbol oynadıkları sahaya inip okulun formasıyla basketbol oynadı.
Başarısını Anamur Lisesi ve babası Esat Ünsal'a borçlu olduğunu kaydeden Ünsal, "Benim düşüncemi şekillendiren babamın sürekli hayatı sorgulaması ve her zaman 'Yaptığınız işi tam yapın' uyarısı olmasıydı. Babamın bu sözü beni çok etkiledi. Ben küçüklüğümden beri yaptığım işin en iyisini yapmak istedim. Lisedeyken televizyonda bir dizi vardı. 'Evimiz Hollywood' dizisi. Ben o diziyi izlerken gerçekten kendimi orda hayal ederdim. Şimdi dünyanın en güzel şehri Los Angeles'teyim. Hayallerimin peşinde koşarak bu yerlere geldim. Ayrıca Anamur Lisesi'nde yapılan bir yetenek testi neden oldu. Çünkü o testte benim ikna etme kabiliyetim 100 üzerinden 93 olmuştu. Bütün bunlar, benim Amerika'ya gitmeme ve bu başarıyı elde etmeme neden oldu"dedi.
Okul Müdürü Naci Şen ise, "Okulumuzdan Burcu gibi bir öğrenci mezun etmek, onun kendini geliştirmesi adına Türkiye'de okuduktan sonra Amerika'ya gitmesi, daha sonra yetiştiği alanda aldığı eğitimleri öğrencilere, konferanslarda, seminerlerde bilgilerini aktarması adına güzel bir duygu. Bilgilerini paylaşması bizler adına sevindirici"diye konuştu.

FOTOĞRAFLI