AİLE ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın 'Ailelerin Umudu Gerçek Oluyor' projesi kapsamında tüp bebek tedavisi gören Sivaslı Saadet-Ahmet Turan Kaya çifti, 17 yıl sonra çocuk sahibi oldu. Çift, kızlarına Bakan Fatma Şahin'in adını verdi.
Kent merkezinde Kılavuz Mahallesi'nde bulunan TOKİ konutlarında yaşayan Saadet-Ahmet Turan Kaya çifti, 1996 yılında görücü usulü ile dünyaevine girdi. Çocukları olmayan çift, çeşitli tedavi yollarına başvurdu. Bu çabalardan hiçbir sonuç alamayan çift televizyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in duyurduğu, 'Ailelerin Umudu Gerçek Oluyor' projesini gördü. Bu projeye Sivas'tan başvuranlar arasından Saadet-Ahmet Turan Kaya çifti de seçildi.
TÜP BEBEK TEDAVİSİ UYGULANDI
Sivas'tan seçilen 9 çifte devlet desteğiyle Kayseri'ye giderek özel bir hastanede tüp bebek tedavisi uygulandı. 9 çiftten 7'si için yapılan tedavi başarılı olmadı. 2 çiftte ise başarı sağlandı. Tutan 2 bebekten birisi olan Fatma bebek ise, Sivas'ın ilk devlet destekli bebeği olarak 15 gün önce 3 kilo 350 gram olarak dünyaya geldi. Saadet-Ahmet Turan Kaya çiftinin 17 yıllık çocuk özlemi de bu sayede sona erdi. Kaya ailesi kız bebeklerine Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'in ismini verdi. Çocuğunu bir an olsun kucağından bırakmayan anne Saadet Kaya, "Tedavilerimizin hepsi sonuçsuz oldu. Bu projeyi duyunca eşim ile birlikte giderek başvurduk. Projeye kabul edildik. Bu sayede şans yüzümüze güldü. Daha sonra tedavimiz başladı. Tedavinin sonucu da çok güzel oldu. Çok mutluyuz. Ailecek hala bu olaya inanamıyoruz. Bu duyguları anlatmak inanın çok zor. Ailede herkes çok mutlu" dedi.
Baba Ahmet Turan Kaya ise, evliliklerinden sonra çocuk sahibi olabilmek için yıllarca hastane hastane dolaştıklarını belirterek, "Bakanlığın projesini duyunca biz de eşim ile birlikte bu projeye başvurduk. Başvurumuz kabul edildi. Sonra bizim tedavimiz başladı. Bu tedavi süresince Kayseri'ye gidip geldik. Sonuçta dünyalar tatlısı bir kızımız oldu. " dedi.
Kızlarına Bakan Şahin'in ismini verdiklerini söyleyen Ahmet Turan Kaya, "Kızımız doğalı 15 gün oldu. Gelen giden misafirimiz çok olduğu için onun heyecanı daha tam anlayamadık. Ama şu bir gerçek bu çok büyük bir mutluluk. Bu mutluluk anlatılmaz, sadece yaşanır. Biz bu zamana kadar eşim ile birlikte milletin çocukları ile kendimizi avutuyorduk. Ama artık bizim de bir çocuğumuz var" diye konuştu.