Bulut MÜLHİM / İstanbul, () Küçükçekmece'de bulunan bilgisayar mağazası 17 günde iki kez hırsızların hedefi oldu. Yaklaşık 40 bin liralık zararı olan iş yeri sahibi güvenlik kameraları tarafından görüntülenen hırsızların yakalanamamasına isyan etti.
Küçükçekmece'de Refah İpek'e ait bilgisayar mağazasına 19 Nisan 2014 tarihinde giren 4 hırsız 39 saniye içerisinde 23 bin liralık bilgisayarları çalarak kaçtı. Mağazaya 04 Mayıs 2014 tarihinde ise maskeli iki hırsız gelerek bu kez vitrinde duran cep telefonlarını çalarak kaçtı. 17 günde iki hırsızlığın meydana geldiği mağaza sahibi ise isyan etti.

HIRSIZLIK ANLARI GÜVENLİK KAMERASINDA
Mağazada meydana gelen ikinci hırsızlık olayı da güvenlik kameraları tarafından saniye saniye görüntülendi. Kaydedilen görüntülerde siyah bir arabayla mağaza önüne gelen hırsızların demir bir çubukla kapıyı açmaları görülüyor. Mağazanın kapısını açan maskeli iki hırsız ellerindeki çuvallarla mağazanın içine giriyor. Cep telefonlarının bulunduğu çam bölmeleri tekmeleyerek kıran iki hırsız aldıkları telefonları ise çuvallara dolduruyor. Telefonları alan hırsızlar dışarıda kendilerini bekleyen otomobile binerek hızla uzaklaşıyor.

SESİMİZİ YETKİLİLER DEĞİL HIRSIZLAR DUYDU
İki hırsızlık olayında yaklaşık 40 bin liralık zararı olan mağaza sahibi Refah İpek isyan ederek '20 gün içerisinde iki defa soyulduk. Sesimizi duyuramadık. Sesimizi hırsızlar duydu. 20 gün içinde hiçbir yetkiliden cevap alamadık. Sesimi duyurmak istiyorum. Artık yeter. 20 günde 40 bin liranın üzerinde zararım var. Yetkililerden, İstanbul emniyetinden yardım bekliyorum. İlk hırsızlıkta şahısların yüzleri belli. CD'lerimi verdim. Çok zor durumda kaldık. Kime sesimizi duyuralım. Geçen sefer yetkililere sesimizi duyurmak için röportaj yaptık. Ama sesimizi yetkililer duymadı. Sağolsun hırsızlar, emek hırsızları sesimizi duydu. Benim röportajıma cevap olarak Cumartesi günü dükkanımı soyup gittiler. Bilgisayarlar alınmasın diye önlemimizi almıştık. Bu sefer de telefonlarımızı aldılar. Yaklaşık 20 bin lira masrafım var. Sayın Başbakan'ımızdan yardım istiyorum. Kendisi duyarlı bir insan. Biz mağduruz, zor durumdayız. Burası işlek bir cadde. Alarmım bildiriyor. Beş dakika polis gelmiyor. Bana niye kepenk yaptırmadın diyor. Benim günahım bu caddede mağaza açmak mı?' diye konuştu.
(BB) (FOTOĞRAFLI)