Oktay ÇAYIRLI/MİLAS (Muğla), () - MUĞLA’nın Milas İlçesi’nde, trafik kazasında ağır yaralanan ve kaldırıldığı hastanede 9 gün sonra beyin ölümü gerçekleşen 16 yaşındaki Oğulcan Eray Yılmaz’ın ailesi tarafından bağışlanan organları, nakil bekleyen hastalar için umut oldu. Oğlunun organlarını bağışlayan baba Behzat Yılmaz, kendisi de organ bağışında bulundu.
Selimiye Beldesi’nde geçen 5 Mart'ta meydana gelen kazada, Oğulcan Eray Yılmaz yönetimindeki 34 FG 3936 pakalı otomobil, sürücünün direksiyon kontrolünü yitirmesi sonucu, yol kenarındaki bir marketin duvarına ve demir bariyerlere çarptı. Ehliyetsiz sürücü Yılmaz, ağır yaralandı. Milas 75'inci Yıl Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Yılmaz, yoğun bakım ünitesinde tedaviye alındı. Doktorların müdahalelerine rağmen bu sabah Oğulcan Eray Yılmaz'ın beyin ölümü gerçekleşti.
75'inci Yıl Milas Devlet Hastanesi Organ Doku Bağış Birimi Sorumlusu Dağıstan Daniş, gencin organlarının bağışlanması için ailesiyle görüştü. Baba 55 yaşındaki Behzat Yılmaz, bunun üzerine oğlunun organlarını bağışladı. Bahzat Yılmaz ardından kendi de organ bağışında bulundu.
Yaşanan süreç ve bağış hakkında bilgi veren Dağıştan Daniş, “Beyin ölümü gerçekleşen Eray’ın ailesi, büyük bir duyarlılık hem çocuklarının hem de kendilerinin organlarını bağışladı. Organları alacak ekipler yola çıktı. Organlar alındıktan sonra aciliyet durumuna göre nakil bekleyen hastalara gidecek. Organ bekleme listesinde olup, kan ve doku uyumu olanlara nakledilecek. Seçim yapılırken, yaşamını yitirenin genç olduğu göz önünde bulundurularak, organların genç hastalara nakil edilmesi konusu göz önünde bulundurulacak. Tüm organları bağışlandı. Ama kullanılabilecek organlar alınacak. Kaç kişiye umut olabilirsek onun çalışmasını yapacağız” dedi.
'TOPRAKTA ÇÜRÜYECEĞİNE BİRİLERİNE UMUT OLSUN'
Acılarının büyük olduğunu belirten baba Behzat Yılmaz ise “Başkalarının da benzer acılar yaşamaması için bu kararı aldık. Ben de organlarımı bağışladım. Çünkü bu acıyı yaşadık, ne olduğunu iyi biliyoruz. Bu organlar toprakta çürüyeceğine birilerine umut olsun. Dinimizde mantıksız bir şey bulamazsınız. Organ bağışının da dinen bir sakıncası olmadığına inanıyorum. Keşke bizim oğlumuza da organ bağışı yapılabilseydi. Herkese organ bağışında bulunmaları çağrısı yapıyorum. İnsanlar, yarım kalmasın” diye konuştu.
Organların nakil yapılırken ayrım yapılmaması yönünde temennide de bulunan Yılmaz, “Yerli veya yabancı, Müslüman veya Hıristiyan olsun fark etmez. Organlar gerçekten ihtiyacı olan kişilere gitsin. Maddi durumu iyi olmayan kişilere öncelik tanınsın. Tek isteğim bu” dedi. Yılmaz, daha sonra yakınlarına sarılarak ağladı.

OÇ(İÖ/CK) (FOTOĞRAFLI)