Alper ÇOBANOĞLU-Barış GEZİCİ/ BALIKESİR-MANİSA, () - MANİSA'nın Soma ilçesinde, madende yaşamını yitiren madencilerden İsmail Değirmen, Sedat Toprak, Mehmet Akif Günaydın, Ayhan Avcı, Erdoğan Sevben, İsa Sevben, Murat Kandemir, Ahmet Avcı, Ramazan Savaşan, İsmail Şengül, Murat Koyun, Şevket Saban, Özcan Öncü, Hüseyin Tok, Halil İbrahim Doğan ve Cengiz Çantal'ın cenazesi, memleketleri Balıkesir'in Savaştepe İlçesi'ne getirildi. Ölen 16 madenciden bir bölümünün cenazesi Savaştepe Devlet Hastanesi morguna, bir kısmı da Savaştepe Belediyesi Soğuk Hava Deposu'na kaldırıldı. Ölen işçilerden sadece 2 çocuk babası 27 yaşındaki İsmail Değirmen'in cenazesi ikindide Savaştepe Merkez Çarşı Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası Karaoluk Mahallesi'nde toprağa verildi. Güçlükle ayakta duran eşi 25 yaşındaki Gamze Değirmen gözyaşlarına boğuldu. Diğer işçilerin yarın defnedileceği bildirildi.
Canaze törenine Savaştepe Kaymakamlığı'na vekalet eden Altıeylül Kaymakamı Bayram Gale, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur, Savaştepe Belediye Başkanı Turhan Şimşek, Altıeylül Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu, Karesi Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahir Alkan, Balıkesir Belediyesi eski Başkanı İsmail Ok ile çok sayıda vatandaş katıldı.
AKHİSAR'DA 3 MADENCİ DEFNEDİLDİ
Madende yaşamını yitiren işçilerden evli ve 2 çocuk babası Osman Fındık (30) evli ve 2 çocuk babası Halil Ergöz (35) ve evli 2 çocuk babası Kenan Akdeniz için Akhisar'ın Dağdere Mahallesi'nde tören düzenlendi. Namazlı Camii'nde kılınan cenaze namazı sonrası ölen 3 işçi, vatandaşların katılımıyla mahalle mezarlığında son yolculuklarına uğurlandı. Cenazeye Akhisar Belediye Başkan Yardımcısı Ali Velestin ile vatandaşlar katıldı.



AÇ,BG (İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)