Mehmet AYDIN/MUŞ, () - MUŞ'ta özel bir çiftlik tarafından satın alınan 150 buzağı her gün bakıcıları tarafından biberonla besleniyor. Biberonla gelen bakıcıların etrafını çeviren buzağılar, sütü öncelikle içmek için yarışıyor.
Bir buzağının günde ortalama 4 litreye yakın süt içtiğini belirten çiftlik sahibi Haluk Dizdaroğlu, bir aylıkken satın alınan buzağıları 6 aylık olana kadar bir bebek gibi biberonla beslediklerini söyledi. Buzağıların süt saatinde çalışanların seferber olduğunu ifade eden Dizdaroğlu şöyle dedi:
"Biz sadece buzağıyı alıyoruz. Anneleri olmadığı için hayvanları süt ile besliyoruz. Buzağılara sabah ve akşam olmak üzere günde iki kez süt veriyoruz. Buzağı sayısı çok olunca süt saatinde çiftlikteki çalışanlar yetmiyor. Ailem de yardıma geliyor. Bir kişi 5- 6 buzağıya aynı anda süt vermeye çalışınca macera dolu saatler de başlıyor." 
Çiftlikte çalışan Veysel Okur, buzağılara süt içirmenin çok zevkli olduğunu söyledi. Bir eliyle buzağıya biberonla süt verirken diğer elinin parmağını buzağıya vererek onları süt emme sırasının gelmesine kadar oyaladığını belirten Okur, "Buzağılar çok renkli. Onları doyurmak büyük bir zevk" dedi.

MA(KS/COŞ) (FOTOĞRAFLI)