Bedir ALTUNOK/KARS, () - KARS'ta ev kadını, 40 yaşındaki Rahime ile işçi, 45 yaşındaki Fevzi Taşçı çiftinin iki çocuğunun büyüğü 15 yaşındaki Faruk Taşçı, 3 Mart'ta sabah evden ayrıldıktan sonra kayıplara karıştı. Faruk Taşçı'nın kardeşi 10 yaşındaki Damla Taşçı da, "Sabahleyin öptü, 1 lira verdi ve gitti. Onu çok özledim" dedi.
Şehitler Mahallesi'nde oturan Taşçı ailesinin okumayan ve herhangi bir işte çalışmayan çocukları Faruk, 13 gün önce sabah kız kardeşi Damla’yı yanağından öptükten sonra annesiyle vedalaşıp her zamanki gibi evden ayrıldı. Faruk Taşçı'nın o gün eve gelmemesi ve cep telefonuna da yanıt ermemesi üzerine ailesi polise giderek kayıp başvurusunda bulunurken, anne ve babası sokakları dolaşarak çocuklarını aramaya başladı. Taşçı ailesinin tüm akrabaları günlerce aramasına rağmen Faruk’tan hiçbir haber alamadı. Oğlunun yaşamından endişe duyduğunu belirten Rahime Taşçı, günlerdir gözyaşı dökerek oğlundan gelecek bir haberi beklediğini söyledi. Anne Rahime Taşçı, şöyle dedi:
"Oğlumun yerine bilen veya duyan varsa Allah rızası için 0 534 415 53 93 veya 0 535 298 05 22 numaralı telefonlara haber versin. Onun yokluğu bizi perişan etti. Evladım kim bilir şu an acımı çekiyor, bizden yardım mı bekliyor ? Bunlar aklıma geldikçe dilecek oluyorum."
Mihralibey İlkokulu'nda okuyan ailenin küçük kızı Damla Taşçı ağlayarak, "Gittiği sabah gördüm. Benimle konuştu ve öptü. Babam bana okul için 50 kuruş harçlık vermişti ağabeyim de 1 lira verdi. Çok sevinmiştim. Ağabeyimi istiyorum başka bir şey istemiyorum" diye konuştu.
Emniyet yetkilileri, kayıp çocuğun araştırıldığını söyledi.

BA(KS/İD) (FOTOĞRAFLI)