KASTAMONU ve ilçelerinde etkili olmaya devam eden kar yağışı yaşamı olumsuz etkiliyor. Merkeze bağlı Avşarimam Köyü'nde de kar kalınlığı 1.5 metreyi bulurken, yiyecek ve yakacakları tükenip, evlerinde mahsur kalan yaşlı çifte, İl Özel İdaresi ekipleri 2 günde ulaştı.
Kastamonu'nun Avşarimam Köyü’nde oturan ikisi de 85 yaşındaki Cemile ve Ahmet Tütmez çifti, hafta başında başlayan yoğun karın ardından evlerinden çıkamadı. Köyün yukarısında kalan müstakil evlerinde yeterince yiyecek ve yakacak bulunmayan çifti kurtarmak için Kastamonu İl Özel İdaresi ekiplerince geçen çarşamba günü çalışma başlatıldı. Çalışması sonucunda yaşlı çiftin köyünün yolu bugün açıldı.
Evine ulaşıldığında sevinen Ahmet Tütmez, "Yoğun kar yağışı sonrası eşim ile birlikte evde mahsur kaldık. Aniden bastıran kar nedeniyle köyümüzün yolu kapandı. Daha önce bu ayda hiç bu kadar kar yağmamıştı. Küre’de oğlum var onun yanına gidecektik ama gidemedik. Yiyecek ve içeceğimiz kalmadı. Sadece az bir unumuz kalmıştı. Dışarıda 1.5 metre kar vardı, odun da getiremedik" dedi.
Kar kalınlığının 1.5 metreye ulaştığını vurgulayan Küre İlçe Özel İdaresi karla mücadele ekip başı Bora Çetinyalçın, "Kapalı köy yolunu rotatif ile açacağız. Köyümüzde yaşlı bir çiftimiz var ve mahsur kaldılar. Kışın evde duramıyorlarmış. Bu yüzden bu yaşlı çifti alıp Küre’ye ulaştıracağız" dedi. Çetinyalçın, "Dün akşam bu yaşlı çiftimizi almayı denedik, ancak 1.5 metreyi bulan yoğun nedeniyle köye ulaşamadık. Yol kaybolmuş ve hiçbir yeri belli değil. Sürekli tarlalara gidiyoruz. Yol tamamen kaybolmuş ve tespit edemedik. Bu yüzden gündüz gözüyle tekrar denedik" diye konuştu.
Yaşlı çift evlerine ulaşan Kastamonu İl Özel İdaresi ekiplerinin sırtında araca kadar taşındı. Sağlık kontrolünden geçirilen çift, ardından Küre’de bulunan çocuklarının evine götürüldü.