KAYSERİ'de 13 yıldır çocuk özlemi çeken her ikisi de 39 yaşındaki Perihan ve Mesut Tunç çifti, özel bir sağlık kuruluşunun tüp bebek merkezinde gördükleri tedavi ile ikiz bebek sahibi oldu. Biri kız, diğeri erkek olan bebeklere Ece ve Mehmet Efe ismi verildi.
Tunç ailesinin tüp bebek tedavisi, özel sağlık kuruluşunun tüp bebek merkezinde Op. Dr. Arzu Yurci tarafından gerçekleştirdi. 13 yıl sonra ikiz bebeklerine kavuşah Tunç çifti, çocuk sahibi olmak isteyen her çiftin sabırlı bir şekilde tedavi sürecini yürütmesi gerektiğini söyledi. İlk dört denemeden olumsuz sonuç aldıklarını belirten Mesut Tunç, “Daha önce birçok şehir ve tüp bebek merkezinde bebek sahibi olmak için aşılama ve tüp bebek yöntemi denedik. Fakat yapılan uygulamalar ve denemeler olumlu bir sonuç vermedi. Buradaki ilk tüp bebek denemesinde eşim ikiz çocuklarımıza gebe kaldı ve şu an çocuklarımız sağlıklı bir şekilde dünyaya geldi. Çocuk sahibi olmak için tam 13 yıl bekledik ve bu mutluluğu şu anda yaşıyoruz” diye konuştu.
Yıllar sonra ikiz bebekleri ile anne olmanın sevincini yaşayan Perihan Tunç ise, “Anne olmak çok güzel bir duygu. Çocuklarım dünyaya geldiğinde doktorumuz, ‘Artık anne oldunuz’ dedi. Bu mutluluk hiçbir şeyle değişilmez. Anne baba olmak için mücadele eden herkes bunda kararlı ve sabırlı olarak hareket etmeli. Başarısız sonuçlarda bile ümitsizliğe kapılmadan tedavilerini devam ettirmeliler. Tedavinin başarısında doktora olan güven de çok önemli. Bizim en büyük şansımız, tedavimizin güvenebileceğimiz bir doktor tarafından yapılmasıydı. Sonunda mutlu sona ulaştık. Bu süreçte yanımızda olan herkese minnettarız” dedi.