Gülay ÖZEK/VAN, () - VAN'ın Serhat Mahallesi'nde yaşayan 6 kişilik Timur ailesinin 13 yaşındaki oğulları Emrah Timur, 53 gündür kayıp. Gözyaşları içinde oğlunun bulunmasını isteyen anne Mecbure Timur, "Oğlum sen gittiğinden beri biz de yaşamıyoruz. Ne olur sesimizi duyuyorsan bizim bu perişan halimizi görüyorsan bize ulaş" diyerek gözyaşı döktü.
Serhat Mahallesi'nde yaşayan ve gece bekçiliği yapan Tahsin Timur ile ev hanımı eşi Mecbure Timur'un en büyük çocukları Emrah Timur, 53 gün önce kayboldu. Okuldan geldikten sonra annesiyle parkta gezen ve daha sonra kayıplara karışan Emrah Timur'dan bir daha haber alınamadı. Ailenin polise başvurması üzerine yapılan aramalarda da bir sonuç çıkmadı.
Van Özgür Coşkun Haydaroğlu 6'ncı sınıf öğrencisi olan Emrah'ın kaybolduğu gün çok neşeli olduğunu belirten anne Mecbure Timur, gözyaşları içinde o günü anlattı. Konuşmakta güçlük çeken anne Timur, "Oğlum Emrah okuldan geldi. Çok da neşeliydi. Birlikte parka gittik. Sonra ben eve geldim. Oğlum sonra kayıplara karıştı. Oğlum sen nerdesin? Baban bekçidir. Artık çalışamaz duruma geldi. Babanın hatırı için bizim için sesimizi duyuyorsan bize ulaş. Sen bilirsin ben hastayım artık dayanamıyorum. Her gün gelip gidip fotoğrafına bakıyorum. Kimseyi bulamazsan polislere git. Ne olur sesimizi duyuyorsan bizim bu perişan halimizi görüyorsan bize ulaş. Allah rızası için gören duyan bilen varsa da bizi arasın" dedi.
Baba Tahsin Timur ise oğlunun kimlikte 10 yaşında olduğunu fakat gerçekte 13 yaşında olduğunu belirterek, "Artık iş yapamaz hale geldim. Ne gecemiz var ne gündüzümüz. Her gün ağlıyoruz. İçimiz yanıyor. Aç mıdır, açıkta mıdır bilmiyoruz. Bulanların kölesi olurum. Gören varsa bize haber versin. İstanbul'a gitmeyi çok istiyordu. Daha önce de gitmişti. Tatvan yolunda bulmuştuk. Çocuktur bir şey bilmiyor. Görenler bize ulaşsın” diye konuştu.

GÖ(FE/AK) (FOTOĞRAFLI)