MERSİN'de bedensel engelli sporcu 13 yaşındaki Ayten Çelikörs, Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, kurbağalama, serbest ve sırtüstü yüzmede 3 altın madalya aldı.
Merkez Toroslar İlçesi'ndeki Osman Gazi İlköğretim Okulu 8'inci sınıf öğrencisi Ayten Çelikörs, yüzmede örnek başarılara imza atıyor. 1 yaşındayken geçirdiği trafik kazasında omuriliği zedelenen ve tekerlekli sandalyede hayatını sürdürmek zorunda kalan Çelikörs, geçen eylül ayında Bedensel Engelliler Yüzme Federasyonu tarafından İstanbul'da düzenlenen Kısa Kulvar Yüzme Şampiyonası'nda, kurbağalama, serbest ve sırtüstü yüzmede 3 altın madalya alarak evine döndü.
En büyük hayalinin milli takımda Türkiye'yi temsil etmek olduğunu belirten Ayten Çelikörs, 2016'da Brezilya'nın Rio de Janeiro kentinde düzenlenecek Paralimpik Olimpiyatları'na katılmak için büyük çaba sarf ediyor. 8 yıldır sporla iç içe yaşayan, aynı zamanda bağlama çalıp, şan dersleri de alan, yüzmenin yanı sıra 3 ay önce de okçulukla ilgilenmeye başlayan Ayten Çelikörs'ü, babası Hasan Çelikörs hem yarışmalarda hem de antrenmanlarda yalnız bırakmıyor.
'HAYATA KÜSMEMEK GEREK'
Ailesinin kendisine büyük destek olduğunu belirten Ayten Çelikörs, "Her şeye rağmen hayata küsmemek lazım. Ailem, bağlama, şan kursu gibi sosyal etkinliklere beni yöneltti. Daha sonra yüzmeye merak saldım. İlk önce simit ve kolluk yardımıyla yüzebiliyordum fakat azim ederek kendimi her gün geliştirdim. İlk başladığımda 1 metre bile yüzemezken şimdi simit veya kolluk olmadan 50 metre yüzebiliyorum. Zaten yüzmede Türkiye birinciliği gibi önemli derecelerim var. Bununla yetinmeyip artık ülkemi uluslararası kulvarlarda temsil etmek istiyorum. Şimdiki en büyük hedefim, olimpiyatlara katılarak buradan derece ile dönmek. Fakat bugünlere gelmemde babamın çok büyük emeği ve desteği var. Babama, hayata bağlanmamda verdiği destek için çok teşekkür ederim" dedi.
3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nü de değerlendiren Çelikörs, "Artık engelliler spor yapamaz, toplumda rol alamaz algısının kaldırılması lazım. Ben bu konuda kendimi ispatladığımı düşünüyorum. Engelli olan diğer arkadaşlarımın da hayata küsmeyip her zaman olaylara iyi yönünden bakması gerek. Bütün dünyadaki engellilerin, Dünya Engelliler Günü'nü kutluyorum" diye konuştu.