İZMİR'de 12 yaşındaki Sarp Aslan, otistik çocukları ve aileleri gözlemleyerek, deneyimlerini dinleyerek 'Kör Nokta' adlı kitap yazdı. Aslan, 2 bin adet basılan kitabın bin adedinin gelirini, Otizimli Çocukları Koruma ve Yönlendirme Derneği'ne (ODER) bağışlayacak, yarısının geliri ile görme engelliler için yazacağı kitabı hazırlayacak. Kitap, Anneler Günü'nde 'Kör Nokta' adlı facebook sayfasından 10 liraya satışa sunulacak.
İzmir'deki Işıkkent Koleji 5'inci sınıfta burslu olarak okuyan Sarp Aslan, otistik çocukların bilinmeyen yönlerine dikkat çekmek için kitap yazdı. Altı ayda tamamladığı ve 'Kör Nokta' adını verdiği kitabın içindeki çizimleri Güzel Sanatlar Fakültesi'nde okuyan iki öğrenci gönüllü olarak yaptı. Basketbol oynayan, viyola çalan, tarih ve siyasete meraklı olan Aslan'ın kitabı, gözlem yeteneğini ve aktarımdaki ustalığını gözler önüne serdi. Otistik çocukları, ailelerini ve toplumun otistiklere karşı tavrını inceleyen Aslan'ın, anne ve babaların deneyimlerini de dinleyerek hazırladığı kitabı, 11 hikaye ve üç şiirden oluşuyor. Aslan, "Bu aslında okul projesiydi. Daha sonra kitap yazmaya karar verdim. Konuyla ilgili çok kitap okudum, otistik çocukları, aileleri ve toplum içinde gözlemledim. Anılarını dinledim. Otizmin bilinmeyenlerine dikkat çekmeyi, toplumda farkındalık yaratmayı düşündüm. 'Kör nokta' ifadesini ilk kez araba kullanan annemden duydum. Aynalardan göremediği farkında olmadığı yer için bu ifadeyi kullanmıştı. Biz de toplum olarak otizmin farkında değiliz. Toplum, otistik çocuklara karşı eksik bilgi ve önyargıdan kaynaklanan bazı yanlış tutumlar içinde. Bu durum beni çok üzdü. Kitabımla, otistik çocukların görülmeyen, bilinmeyen özel yanlarını anlatmaya ve onların da normal insanlar gibi toplum arasında rahatlıkla yaşayabildiğini göstermeye çalıştım" dedi.
Sarp Aslan, kitabını Anneler Günü'nde çıkaracak. Kitap hediye paketi yerine geri dönüşümlü zarflara konulacak. 2 bin adet basılan kitaba, gelirinin bağışlanacağı ODER'den ulaşılabilir. Aslan, kitabını 'Kör Nokta' adlı facebook sayfasından 10 liraya da satacak. Elde ettiği geliri, görme engelliler için yazacağı kitabın araştırmasında harcayacak.

ED(AÖ/AK) (FOTOĞRAFLI)