MARDİN'in Kızıltepe İlçesi'nde Kaymakam Erdoğan Duran Ermiş'in düzenlediği Halk Günü'ne komşusuyla birlikte katılan 11 yaşındaki Meryem Turan, üvey annesinin kendisini sevmediğini ve bazen dövdüğünü iddia ederek, yatılı bir okulda kalmak istediğini söyledi. Anlatılanlar karşısında duygulanan Kaymakam Ermiş, Meryem Duran'ı pansiyonlu okula yerleştirdi.
Kızıltepe Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş tarafından başlatılan ve ilki geçen hafta gerçekleşen Halk Günü toplantılarının bu hafta yapılan ikincisine Meryem Duran'ın dramı damga vurdu. Toplantıya bir komşusu ile birlikte gelen Furkan Doğan İmam Hatip Ortaokulu 5'inci sınıf öğrencisi Duran, Kaymakam Ermiş’e yatılı okulda kalmak istediğini söyledi. Ermiş'in "Neden yatılı okulda kalmak istiyorsun?" sorusu üzerine Meryem, "Üvey annem beni sevmiyor" cevabını verdi.
BABASININ 3 EŞTEN 18 ÇOCUĞU OLMUŞ
Yatılı okulda kalmak isteyen Meryem Duran'ın işçi emeklisi babası 75 yaşındaki Sıtkı Duran, 13 çocuklu olan ilk eşinin ölümü üzerine Yasemin Duran ile evlendiği ve bu evlilikten Meryem Duran'ın dünyaya geldiği belirtildi. Meryem'in annesi Yasemin Duran ile bir süre önce boşanan babası bu kez ücüncü evliliğini yaparken, Meryem'i de üvey annesinin yanına götürdü. Babasının üçüncü evliliğinden de 4 çocuğu olduğunu belirten Meryem, evde kendisine sevgi gösterilmediğini kaydettiı. Meryem Duran şunları anlattı:
"Evde benimle beraber 5 kardeşiz, 3’ü kız, 2 erkek. Benim dışımdaki kardeşlerim üvey annemin çocukları. Üvey annem beni sevmiyor, ilgilenmiyor, bazen de dövüyor. Banyomu bile benimle gelen komşu kadın yaptırıyor. Üvey annemle aynı evde sevgiden yoksun üvey anne şiddeti yaşamak yerine, yatılı okulda kalmak için sizden yardım istiyorum."
'KIZIM GİBİ VELİLİĞİNİ DE YAPACAĞIM'
Meryem Duran'ın anlattıkları karşısında karşısında gözleri dolan Kaymakamı Erdoğan Turan Ermiş, Meryem'i dinledikten sonra babası ile konuştuğunu belirterek şunları söyledi:
"Babası geçmişi hakında bilgi verdi. Daha önce bir evlilik yaptığını ve 13 çocuğunun olduğunu, sonradan Meryem'in annesiyle evlendiğini ama şiddetli geçimsizlik nedeniyle Meryem'in annesinden boşandığını ve üçüncü evliliğini yaptığını, üçüncü evliliğinden de 4 çocuğunun olduğunu ancak bu hanımının Meryem'e bakmadığını söyledi. Bunun üzerine biz hemen Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'nü arayıp bir sosyal hizmet uzmanını çağırarak Meryem'i burdaki yatılı okulumuza yerleştirdik. Bundan sonra Meryem'in tüm masraflarını karşılama taahüdünde bulunduk ve Meryem'in velisi ben oldum. Bundan sonra benim kızım gibi, onun da veliliğini yapacağım. Meryem'in üvey annesi tarafından dövüldüğü idiaasıyla ilgili sosyal hizmet uzmanımızı görevlendirdik. Bir suç unsuru varsa bu konuda onu da önümüzdeki süreçte değerlendireceğiz."