11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, darbe girişiminin ardından başlayan demokrasi nöbetinde vatandaşlara Kısıklı'dan destek oldu. Abdullah Gül, "Bir gece baskınıyla bu ülkede artık yönetim değiştirilemez" dedi.

Darbe girişiminin ardından vatandaşlar meydanları boş bırakmazken, 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül de Kısıklı'da nöbet tutan vatandaşlara destek oldu. Binlerce vatandaş Türk bayraklarıyla Kısıklı'ya akın etti.

Abdullah Gül burada vatandaşlara hitap ederek, "Hepinize sevgi muhabbetimi, sunuyorum. Sizin bu heyecanınıza katılmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Bu saatte buralara gelip, evini barkını bırakıp ülkeye, milletine, demokrasine sahip çıkan sizlerle gurur duyuyoruz. Maalesef Türkiye hiç yaşamaması gereken çok üzücü bir geceyi yaşadı. Hiç birimizin rüyamızda bile görsek inanmayacağımız acılar yaşadı. Kendi askerimizin kendi vatandaşımıza, kendi tankımızın kendi vatandaşımızı ezdiği utanç duyduğumuzu tarihimize karar bir leke olarak geçen bir günü yaşadık. Çok daha karanlık günlerin Türkiye'ye gelmesi önlendiyse bu aziz vatandaşımızın her şeyi unutup vatan için millet için Türkiye için hükümeti için kendisini sokağa atıp tankların önüne geçmesiyle oldu. Hepsinin mekanı cennet olsun. Türk milletinin başı sağ olsun" dedi.

"Türkiye çok daha büyük bir karanlığa girebilirdi" diyen Gül, "Bunu önleyenler sadece vatandaşlarımızı sadece sivil asker ve polislerimizi değil kendilerine şükran borcumuz olduğu komutanlarımız da oldu. Onların da hepsini tebrik ediyorum. Bir gece baskınıyla bu ülkede artık yönetim değiştirilemez. Buna herkes gözünü kırpmadan dur dedi. Bu ibretlik bir olaydır. Vatandaşlarımızla gurur duyuyorum. Böyle bir girişim karşısında bütün partilerimizin tek yumruk olması bunu da hepimizin tebrik etmesi gerekir. Ankara'da yapılan toplantıların neticelerini duyuracaklar. Sizin bu fedakarlığınızdan dolayı hepinize teşekkür ediyorum" ifadesini kullandı