İZMİR'in Ödemiş İlçesi'nde, TOKİ tarafından yaptırılan devlet hastanesi inşaatında bir taşeron şirkette çalışan ve iki aydır maaşlarını, alamadıkları için 20 metre yüksekliğindeki kule vincin tepesinde çıkan 3 işçi, eylemin beşinci gününde ikna olup eylemlerine son verdi. Arkadaşlarının ve yakınlarının alkışları arasında 107 saat sonra vinçten inen 3 işçi, sağlık kontrolünden geçirilmek üzere hastaneye götürülürken, alacaklarının ise 24 Aralık Salı gününe kadar ödeneceği bildirildi.
Süleyman Demirel Mahallesi'nde TOKİ tarafından yaptırılan 3 blok ve 6 katlı devlet hastanesinin yapımı ihalesini 10 ay önce alan Ankara merkezli inşaat firması, kaba inşaat kısmını taşeron Semtaş Şirketi'ne verdi. 10 ay önce yer teslimi yapılarak çalışmalara başlanan inşaatta taşeron firma Semtaş'a bağlı olarak çalışan 30 işçi 2 aydır maaşlarını amlamadıklarını belirterek, geçen salı günü saat 07.00'de şantiyede eyleme başladı. İşçilerden Cevdet Yaşayan (30), Sami Erol (28) ve Ünal Gündüz (25) tepkilerini göstermek için 20 metre yüksekliğindeki vinç kulenin tepesine çıktı. İşverenden toplam 200 bin lira alacakları olduğu öğrenilen işçiler, yüklenici firmanın vincin elektriğini kesmesine ve işi engelledikleri gerekçesiyle haklarında savcılığa suç duyurusunda bulunmasına rağmen bugünde eylemlerini sürdürdü.
İşçilerin kararlılığı karşında yüklenici firma ile taşeron Semtaş İnşaat şirketi yetkilileri avukatlarıyla birlikte şantiyeye gelip, uzlaşmak için ortak yol aradı. Yaklaşık 2 saat süren görüşmeler sırasında işçilere aileleri de destek verdi. Görüşmeler sonunda Semtaş İnşaat Şirketi, işçilere alacaklarını en geç 24 Aralık Salı gününe kadar ödemeyi taahhüt etti. Ancak, işçiler ikna olmadı. Bunun üzerine Ödemiş Emniyet Müdür Yardımcısı Ahmet Ordu ve Zafer Mahallesi Muntarı Mehmet Karaceviz devreye girip, işçileri ikna etti. Yüklenici firma yetkilisi Edip Kart, taşeron firmanın salı gününe kadar ödeme yapmaası halinde bütün işçilerin paralarını kendilerinin ödeyeceğini taahhüt edip, sözleşmeyi imzalaması üzerine işçiler, eylemine son verdi. Üç işçi, arkadaşlarının ve yakınlarının alkışları arasında soğuk havaya rağmen 107 saattir eylem yaptıkları vincin tepesinden indi. Yakınlarına sarılan işçiler mutluluklarını paylaştı.
İşçilerden Ünal Gündüz, 5 gündür ayrı kaldığı eşi Neslihan ve 1 yaşındaki bebeği Ayşe Naz Gündüz'e sarılması görenleri duygulandırdı. İşçilerden Cevdet Yaşayan'ın annesi Ömrüye Yaşayan ise, oğluna tekrar sarılabilmenin mutluluğunu yaşadığını söyledi. İşçiler, daha sonra sağlık kontrolünden geçirilmek üzere Ödemiş Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Firma yetkilileri, eylem nedeniyle işçilerden şikayetçi olmadı.