MUĞLA’nın Datça İlçesi’nde yaşayan 106 yaşındaki Fatma Ural, soğuk algınlığı ve gripten hastanelik oldu. Datça’ın en yaşlı isimlerinden olan Ural’ın hastalığı yakınlarını üzdü.
106 yıllık ömründe Kurtuluş Savaşı’ndan, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilanına kadar çok sayıda tarihi olaya tanıklık eden ve en büyüğü 86, en küçüğü 65 yaşında ikisi kız, üçü erkek 5 çocuk ve 9 torun sahibi olan Fatma Ural, tedavi altına alındığı Datça Devlet Hastanesi’nde sağlığına kavuşarak evine döneceği günü iple çekiyor.
Son olarak 4 yıl önce bir kaza sonucu bacağı kırılınca hastaneye yatan Fatma Nine, daha sonra hiç hastaneye yatmadı. Üç gün önce grip nedeniyle halsiz düşen Fatma Nine, yakınları tarafından yeniden hastaneye kaldırılırken, tedavisine hemen başlandı. Serum bağlanarak tedavisine devam edilen Fatma Nine, hasta yatağında ziyaretçi akınına uğruyor. Çocukları ve torunları tarafından bir an olsun yalnız bırakılmayan Ural, ziyaretine gelenlere anılarını da anlatıyor. Çocukları Cemil (86), Cemile (83), Cengiz (78), Nermin (72) ve Zeki’nin (65) isimlerini tek tek sayan Fatma Nine, yıllar önce geçirdiği göz ameliyatını da en ince ayrıntısına kadar anlatarak, herkesi şaşkına çevirdi.
İŞİTME DIŞINDA SAĞLIK SORUNU YOK
Bir asrı geride bırakan yaşına rağmen akıl sağlığı yerinde olan Fatma Ural’ın, işitme problemi dışında her hangi bir sağlık sorunu bulunmadığını ifade eden kızı Cemile Akkaraca (83), "Her işi kendisi görüyor. Evinin temizliğini bile kendisi yapar. Biz yardım etmek istesek, süpürgeyi elimizden alır. Bu sayede dinç kalmayı başardı. Yoğurdu ve doğal gıdaları çok sever. Akşam belli bir saatten sonra yemek yemez. Biz de kendimize onu örnek aldık. Ancak onun kadar sağlıklı sayılmayız" diye konuştu.