GİRESUN’un Görele İlçesi'nde yaşayan 51 yaşındaki Sabire Genç, evinde 100’den fazla tavşan besliyor. Ördeğine 'arkadaş' olsun diye tavşan aldığını, yeğeninin de bir tavşan getirdiğini anlatan Genç, "İki tavşanla İstanbul’a gittim, sayıları 18 olunca döndüm. Şimdi 100’den fazla tavşanım var" dedi.
İlçeye bağlı Gölbaşı Köyü'nde tek katlı ahşap evde yalnız yaşayan Sabire Genç, yaklaşık 1 yıl önce iki ördeğinden biri ölünce yalnız kalmasın diye komşusunun verdiği tavşanı alarak beslemeye başladı. Yeğeninin de bir tavşan getirdiğini anlatan Genç, "İstanbul’a akrabalarımın yanına giderken tavşanları yalnız bırakmamak için yanıma aldım. Bir süre sonra tavşanların sayısı 18 oldu" diye konuştu. Tavşanların bu kadar çabuk çoğalacağını beklemediğini kaydeden Genç, şunları söyledi:
"18 tavşanı evin alt katında beslemeye başladım. Ama günden güne sayıları arttı, 1 yılda 100’ü aştı. Çoğaltmak için bir çabam olmadı ama sayıları artınca da atmaya kıyamadım. Buğday, mısır ve yeşillikle besliyorum ama bakmakta zorlanıyorum. Haftada yaklaşık 50 kilo yem yiyorlar. Tek başına 100’ü aşkın tavşanla uğraşmak çok zor. Bakmak isteyen olursa veriyorum, para da istemiyorum. Evcil hayvan oldukları için doğaya bırakamam. Çok sevimliler. Özellikle dişilerine kıyamıyorum. Hepsi hamile. Günaha giremem. Ama erkek tavşanları bazen pazara götürüp satıyorum."
Komşusunun verdiği ilk tavşanı 'Bıddık’ın hala yaşadığını kaydeden Sabire Genç, tavşanları vermek için gösterdiği çabaların da sonuçsuz kaldığını söyledi.