KÜTAHYA’nın Simav İlçesi’nde 19 Mayıs 2011 yılındaki Richter ölçeğine göre 5.9 büyüklüğündeki depremde hasar gördüğü için yıkılarak onarımına başlanan Yeni Camii, yenilenmenin tamamlanması için hayırseverlerden yardım bekliyor.
Cami Yaptırma ve Yaşatma Derneği Başkan Yardımcısı Eczacı İsmail Ozan, Simav’a bağlı Fatih Mahallesi’nde hayırseverlerin katkılarıyla inşasına 1 yıl önce başlanan 3 katlı Yeni Camii’nin ilçenin en büyük ve en görkemli ibadethanelerinden birisi olacağını söyledi. Ozan, geçen 1 yıllık süreçte kaba inşaatının tamamlandığını, ince işleri kalan caminin tamamlanması için hayırseverlerden yardım beklediklerini söyledi.
Camilerin, tarih boyunca bir ibadet mekanı olmanın yanı sıra, sağduyunun, insani ve ahlaki değerlerin öğretildiği mekanlar olduğuna işaret eden İsmail Ozan, "Camileri insanlar inşa eder, insanları ise camiler imar eder. İslam kültüründe cami şehrin merkezidir. Şehirlerin cami mimarisi etrafında şekillenmesi de İslam mimarisinin en karakteristik özelliklerinden birisi olarak kabul edilir" diye konuştu.
Caminin bir an önce tamamlanarak ibadete açılabilmesi için hayırseverlerin yardımına ihtiyaç duyduklarını ifade eden Ozan, şöyle konuştu:
"İnşaat işlemlerimizi koşullar elverdiği ölçüde sürdürmeye çalışıyoruz. Ancak, yerli halkın destek ve katkıları yetersiz kalıyor. Önümüzdeki yıl içerisinde ibadete açmayı planladığımız Simav’ın en büyük ve en görkemli camisinin tamamlanması için hayırseverlerin desteğine ihtiyacımız var ve yardımlarını bekliyoruz."