TBB BAŞKAN VEKİLİ BESLER'DEN TEPKİ
Muğla Baro Başkanı Mustafa İlker Gürkan imzalı yazılı açıklamanın ardından bir eleştiri de TBB Başkan Vekili Av. Berra Besler'den geldi. Muğla Barosu tarafından Bodrum'daki Kervansaray Otel'de düzenlenen Hukuk Muhakemeleri Sempozyumu'na Baro Başkanları ile katılan Besler, şunları söyledi:
"Birlik başkanımıza yapılan davranış ve sözlerin tüm avukatlara yönelik olduğunu düşünüyor ve kınıyoruz. Savunma mesleğinin mensupları olarak hukukun üstünlüğünü, hukuk devletini ve savunmayı savunmak yolundaki kararlılığımızdan yılmayacağımızı, bir defa daha tekrar ediyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Başbakanını, hukuka, hukukun üstünlüğüne ve savunma temsilcilerine saygılı olmaya, davet ediyoruz. Bu mücadelemizde hukukun üstünlüğü ve hukuk devleti kurallarına göre yapacağız."
PAZARTESİ GÜNÜ BEKLENİYOR
Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan TBB Başkan Vekili Besler, "Birlik Başkanı Feyzioğlu'nun Başbakan için suç duyurusunda bulunmayacağı yönündeki açıklamasıyla ilgili olarak, pazartesi günü barolar birliği toplantısında, durumu tartışıp değerlendirerek, nasıl bir yol izleneceği yönünde karara varacağız" dedi.
Toplantıya katılan baro başkanları da, 'Toplantı ve ifade özgürlüğü sadece Başbakan için değildir' diyerek tepkilerini dile getirdi.

Nilüfer KANDIRMIŞ/BODRUM (Muğla), () - 

NK(İÖ/RT) (FOTOĞRAFLI)