YALOVA İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen etkinlikte 18 engelli 1 günlük asker olmanın sevincini yaşadı.
Jandarma Genel Komutanlığı’nın 175’inci kuruluş yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Yalova İl Jandarma Komutanlığı'nda engelliler için günlük temsili askerlik töreni  yapıldı. Yalova il genelinde ikamet eden ve çeşitli sağlık sorunları nedeniyle askerlik hizmetini yapamamış 18 kişi temsili askerlik uygulamasına katıldı.
Katılan erlere, kıyafetlerini giymelerinin ardından askerlik hakkında genel bilgi ve eğitim verildi. Asker olmanın heyecanını yaşayan erler, temsili olarak nöbet tuttu ve daha sonra diğer Mehmetçikler ve aileleriyle birlikte öğle yemeği yedi.
Ant içme törenine Yalova Valisi Esengül Civelek, Garnizon Komutanı Tuğamiral Tezcan Kızılelma, Cumhuriyet Başsavcısı Osman Kaçar, Vali Yardımcısı Atilla Selami Abban, İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Osman Aslan, İl Emniyet Müdürü Hüseyin Ümit Yüksel, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Hilmi Uzun ile engelli derneklerinin temsilcileri ile ant içen erlerin aileleri katıldı.
"NE KADAR ÖVÜNSENİZ AZDIR"
Jandarma Komutanı Albay Osman Aslan, engelli gençlerin mutluluğunu birlikte yaşadıklarını anlatırken, "Sevgili anne-babalar; sağlam görünüp, gerçekte mukaddes vatan hizmetinden kaçmak için, her türlü yolu deneyen, vatan sevgisi, bağlılık ve sadakat duygularından yoksun olan, kalp ve düşünce engellilerinin yanında, ilk fırsatta koşarak vatan hizmetine gelen, bu gençlerimizle, ne kadar övünseniz azdır. Biz, bu sevgili gençlerimizin, bugün olduğu gibi, günü geldiğinde, ihtiyaç duyulduğunda, yettiği kadar bedenleriyle, yetmediği yerde de sevgi ve sıcaklıklarıyla, vatan hizmetine koşacaklarından adımız kadar eminiz” dedi.
Komutan Albay Aslan, engelli Mehmetçiklere başarı ile bitirdiğiniz askerlik hizmeti için teşekkür ederken bundan sonraki yaşantılarında başarı diledi. Protokol üyeleri tarafından, ant içen Mehmetçiklere, terhis belgelerinin yanı sıra Jandarma Genel Komutanlığı’nca 175’inci kuruluş yıldönümü nedeniyle özel olarak yaptırılarak gönderilen hediyeler günün anısına verildi. Temsili askerlik uygulamasına katılan erler günün sonunda, Mehmetçik olma gururunu yaşayarak kışladan ayrıldı.

SG(FK/İD) (FOTOĞRAFLI)