SAMSUN İl Jandarma Komutanlığı tarafından 10-16 Mayıs Engelliler haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Temsili Askerlik Uygulaması Yemin Töreni' programı, coşku ile gerçekleşti.
Her yıl geleneksel olarak 10-16 Mayıs Engelliler Haftası’nda düzenlenen 'Temsili Askerlik Uygulaması Yemin Töreni', Samsun İl Jandarma Komutanlığı organizesinde gerçekleşti. Törene Samsun Valisi Hüseyin Aksoy, Samsun Garnizon Komutanı Tuğgeneral Ufuk Ekinci, İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, protokol üyeleri ve aileler katıldı. Atakum İlçesi’nde bulunan İl Jandarma Komutanlığı’nda düzenlenen etkinlikte Samsun ili ve ilçelerinden 58 engelli vatandaşa, temsili olarak 1 gün askerlik yaptırıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, yemin töreni ile devam etti. Yemin töreninin ardından engelli askerlere temsili terhis belgesi ve askerlik anısı verildi.
Samsun İl Jandarma Komutanı Albay Hacı Demirezen, şöyle dedi:
"Bugünkü faaliyetimizle askerlik kanunu kapsamında silah altına alınmaları mümkün olmayan vatandaşlarımızın bu haklarını sembolik olarak yerine getirmeleri sağlandı. Biraz önce diğer vatan evlatları gibi şehit kanları ile sulanmış al bayrak ve silah üzerine ellerinizi koyup, ebediyete kadar sağdık kalacağınız askerlik yemininizi ettiniz. Yürekten inanıyorum ki size ihtiyaç duyulduğunda bu yemini eden her vatan evladı gibi sizler de bu vatan için canınızı esirgemeyeceksiniz."
Yemin eden askerler adına kürsüye çıkan Bekir Çavuş ise, şanlı tarihin her sayfasında kahramanlık destanları yazan yüce Türk milletinin gözbebeği konumundaki, kahraman Türk Silahlı Kuvvetleri'nin bir mensubu olma onuruna ulaşma sırasının engellilerde olduğunu söyledi. Çavuş, "Yaptığımız bu kısa askerlik hizmeti ile her zaman her yerde bu vatanın ve aziz milletimizin hizmetkarı olduğumuzu, her türlü koşulda bıkmadan yılmadan usanmadan Atatürk ilke ve inkılaplarının koruyucusu ve takipçisi olacağımızı, dosta ve düşmana göstereceğimizi bilmenizi istiyoruz. Ne mutlu jandarmayım diyene, ne mutlu Türküm diyene" diye konuştu.
Temsili Askerlik Uygulaması Yemin Töreni’ programı, yapılan geçiş töreni ile son buldu.

İA(MS/İD) (FOTOĞRAFLI)