KAYAKLI Koşu Milli Takım sporcusu Kelime Çetinkaya, Soçi Olimpiyatları'na 3 yaşındaki oğlu Manas ile birlikte Bolu Gerede'de hazırlanıyor. Kızaklı çocuk arabasını beline bağlayarak kayak yapan Kelime Çetinkaya, oğlunun gülücükleriyle moral depolarken, çektiği ağırlıkla da performansını artırıyor.
2002 yılında Amerika'da Salt Lake City'de, 2006 yılında İtalya Torino'da, 2010 yılında Kanada Vancouver'de düzenlenen olimpiyatlara katılan 31 yaşındaki Kelime Çetinkaya, 7-23 Şubat tarihleri arasında Rusya'nın Soçi kentinde düzenlenecek Kış Olimpiyatları'nda ülkemizi temsil edecek. Kelime Çetinkaya, Gerede Arkut Dağı'nda kayak antrenörü olan eşi Haydar Çetinkaya ile birlikte olimpiyatlara hazırlanıyor. Kelime Çetinkaya yurt dışından bir arkadaşının getirdiği kayaklı çocuk arabasına oğlu Manas'ı oturtarak, beline bağladığı araba ile pistte kayıyor. Manas annesiyle birlikte hızla kayarken gülücükler savuruyor. Oğluyla performans çalışması yapan Kelime Çetinkaya daha sonra kızaklı çocuk arabasını çıkararak kayıyor.
Avusturya ve Finlandiya'da kamp yaptıklarını söyleyen Kelime Çetinkaya, "Finlandiya'da iki yarışa katıldıktan sonra Avrupa'da ki hafta sonları yapılan bütün yarışlara katıldık ve ben 5 yarışın toplamında Uluslararası Kayak Federasyonu puanı alarak olimpiyatlara doğrudan katılma hakkı elde ettim. En son yaptığımız kayaklı koşu yarışında ise 60 kişi yarışmıştı patende dördüncü, klasikte ise beşinci oldum. Bu da olimpiyata gitmemi garantiledi. Kayaklı koşu oldukça zor bir branş ve dünyada kayaklı koşuda bayanların sayısı az. Ben de elimden geleni yapacağım. Nasıl ki Uluslararası Kayak Federasyonu yarışlarında olimpiyata direk katılmaya hak kazandıysam, orada da elimden geleni yapacağım" dedi.
KAMP EĞİTİM MERKEZLERİ AÇILSIN
Kelime Çetinkaya, kış sporlarının gelişmesi için kar alan bölgelerde kamp eğitim merkezleri açılması gerektiğini belirterek, "Universiade ile Erzurum'da çeşitli branşlarda kış sporlarıyla ilgili merkezler kuruldu. Bu merkezlerin çoğaltılması yani farklı illerde kar alan farklı bölgelerimiz var. Bu bölgelerde de bu tür tesislerin geliştirilmesi ve buradaki gençlerimize kış sporlarını aşılamamız lazım. 70 milyon nüfusumuz var ve bunun çoğunluğunu gençler oluşturuyor. Farklı bölgelerde branş üzerine kamp eğitim merkezleri açıldığı taktirde daha sistemli ve düzenli çalışmalar yapılarak gençlerimizi sporun içinde tutabiliriz ve sporcularımızı olimpiyatlara hazırlayabiliriz" diye konuştu.
OĞLU İLE GÜÇ DEPOLUYOR
Kızaklı çocuk arabasını beline bağlayıp kayarak hem fiziksel, hem de moral olarak güç depolayan Kelime Çetinkaya, "Hem katıldığım yarışlarda, hem de kamp döneminde oğlum bana eşlik etti. Biraz yorucu oluyor ama yoruculuğun yanında sanki bana doping veriyormuş gibi bir durum da var. Onun gülüşü herşeye değiyor ve tüm yorgunluğumu unutturuyor. Eşim ve çocuğum büyük destek oluyor bana bu konuda. Kızaklı çocuk arabası ile kaydığım zaman ağırlığımdan daha fazla bir ağırlık taşıyorum ve bu da iyi oluyor tabi ki. Performansımı arttırıyor" dedi.