Bedir ALTUNOK/KARS, () - GENÇLİK ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Futbolun ustaları geleceğin yıldızlarıyla buluşuyor’ projesi kapsamında Kars’a Hasan Şaş, Hami Mandıralı, Ali Gültiken, Semih Yuvakuran, Hasan Vezir ile birlikte gelen Tanju Çolak, top dağıtımında çocukları kolladı. Büyüklerin ellerinden güçlükle kurtardığı topları çocuklara veren Tanju Çolak, "Doğuya futbolu seven, genç, dinamik, halkla kucaklaşacak, yerinde oturmayacak, dolaşacak, halkın içinde olacak valiler lazım" dedi.
Proje ve Koordinasyon Genel Müdür Yardımcısı Muhammet Ecevit Carti ile futbolun ustaları önce Vali Günay Özdemir’i makamında ziyaret etti. Ziyaret sırasında Tanju Çolak, "Ben 1999'da Siirt’e gittim. Vallahi sinema yok. Öğretmenevinde kaldım. Vali Osman Acar'a yalvardım. Bana yaklaş. Buradaki insanlara futbolu verelim, sevgiyi verelim, coşkuyu verelim, kucaklaşalım istedim. Ricalarımız ulaşmadı. Her zaman söyledim Doğu’ya özellikle futbolu seven, genç, dinamik, halkla kucaklaşacak, yerinde oturmayacak, dolaşacak, halkın içinde olacak valiler lazım. Çünkü Doğu’nun kucaklaşmaya, tesise ihtiyacı var" diye konuştu.
Vali Özdemir ise sosyal sorumluluk projesi sayesinde emekli futbolcuların toplumsal anlamda ülkenin ihtiyaçları doğrultusunda hareket ettiklerini bildirdi. Özellikle Doğu ve Güneydoğu’da bu konuda ciddi bir ihtiyaç bulunduğuna işaret eden Vali Özdemir, "Çünkü Batı’da bu tür etkinlikler çok daha rahat yapılabiliyor. Burada da tesislerimiz var ama sosyal anlamda belki yeterli bir iletişim kuramıyoruz. Ve sosyal anlamdaki iletişimi de ünlülerle kurmamız gerekiyor. Futbol oynamayı bilmediğim için ben futbolu ne kadar sevdirebilirim? Benim futbol oynadığımı gören bir kişi futbolu ne kadar sevebilir? Onun için futbolun ustalarına bu konuda önemli görev düşüyor. Bu anlamda sizlere teşekkür ediyorum. Sağ olun" dedi.
Görüşmenin ardından Vali Özdemir, ziyaret anısına futbolun ustalarına Kars’ın Fethinin 950'nci yıldönümü nedeniyle darphanede bastırılan hatıra paralardan hediye olarak verdi. Hatıra paraların dağıtımında eksiklik olunca Tanju Çolak espriili olarak "Yok mu paralar? Getirin 3-5 tane daha. Kaşar istemedik, bal istemedik. Normalde kaşar ve bal lazım bize. Kaşar, bal yok mu efendim? Niye yollamadılar bizim otele? Bütün valiler oranın neyi ünlüyse bize veriyordu. Unutmuşlar, sizin hatırlatmanızı istediler" diye konuştu.
"Bütün kaşarlar sizin" diyen Vali Özdemir'e sarılarak teşekkür eden Tanju Çolak, 50 yaşında Kars'a geldiğini ve tarihi eserleriyle ön plana çıkan kenti sevdiğini bildirdi. 
COŞKU STADI TAŞTI
Valilik ziyaretinden sonra Atatürk Stadına geçen futbolun ustaları bekleyen binlerce genç ve çocukla buluştu. Vali Günay Özdemir ve Belediye Başkanı MHP'li Murtaza Karaçanta’yla birlikte 400 futbol topunun dağıtımında izdiham çıktı. Tanju Çolak, topları kapmak isteyen büyüklerle karşı olağanüstü çaba harcadı ve kurtardığı topları çocuklara dağıttı. Çocuklar ve gençler futbolun ustaları ile selfie (özçekim) yaptı. 
Daha sonra futbolun ustaları Vali Günay Özdemir’in ilk vuruşuyla başlayan 20’şer dakikalık iki devre halinde siyasetçi, bürokratların takımı ile bir maç yaptı.

FOTOĞRAFLI